Press Bulgaria

Потребител:
Парола:
Запомни ме
 


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ START
-------------------

"Невидимият рок" - излиза научна книга за рока в България

http://www.rayzhekova.com/

д-р Гергана Райжекова тел: 0888812379

“Невидимият рок. Алтернативната рок сцена в България” e дебютната книга на Гергана Райжекова, която подробно разглежда и анализира родната рок сцена през последните няколко десетилетия. Подобен род книга за алтернативната рок сцена в България се появява за първи път на книжния пазар в България и е с особен принос не само в научно отношение, но и като рядък вид рок документалистика за българската сцена и нейните особености. Нейният автор е изследовател на рока в България и учен-теренист, антрополог, музикант и музикален журналист като книгата е базирана на над 70 интервюта с представители на музикалната рок сцена в България.

Книгата включва още седем пълни интервюта с представители на същата тази сцена и гледната им точка за състоянието, развитието и проблеми на сцената вкл. клубове, концерти, публика, медии и банди, където натежава именно въпросът защо рокът понастоящем е невидим. Главни действащи лица са Николай Костиков, ивент мениджър, Явор Ганчев, собственик на музикален магазин, Елена Пенева, ПР и музикант, Емил Братанов, дългогодишен музикален журналист, Драго Балджиев, музикант и бивш помощник-управител в клуб, Тони Арнаудов, музикант и мениджър на младежки банди, и Мартин Михайлов, мениджър и управител на клубове.

Книгата “Невидимият рок. Алтернативната рок сцена в България“ съдържа още два предговора, 13 глави, 7 интервюта, пълна библиография и наброява общо 530 страници. Шрифтът Adys използван в книгата е специално разработен за дислексици, а поместените ценни фотографии са дело на Нели Недева-Воева, като много алтернативни групи също подпомагат със снимков материал книгата "Невидимият рок".

Представянето на книгата е на 15 март в клуб Строежа, гр. София, а в Пловдив на 22 март в клуб No Sense.


Прикачени файлове------------------
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ END


Отчет за прессъобщение ""Невидимият рок" - излиза научна книга за рока в България"

Прессъобщението е заплатено успешно
Прессъобщението е публикувано успешно

Въпроси?

Ако имате някакви въпроси, моля, пишете ни на office@pressbulgaria.com.