Press Bulgaria

Потребител:
Парола:
Запомни ме
 


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ START
-------------------

1166 организации от 42 страни от Съвета на Европа в защита на Конвенцията

Julia Andonova тел: 889212076

1166 организации от 42 страни от Съвета на Европа
в защита на Конвенцията
Европейската мрежа „Жени срещу насилието - Европа“ (WAVE) изпрати писмо до генералния секретар на Съвета на Европа г-н Торнбьорн Ягланд, като отговор на писмото на 333 организации от 9 европейски страни, които искаха промяна в текста на Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие.
1166 организации от 42 европейски страни – 3 и половина пъти повече от искащите промяна (за броя на страните да не говорим) – подкрепиха опасенията на мрежата „Жени срещу насилието“, че исканите промени застрашават възможността да защитим жените и момичетата от болката на насилието – дали от удари, обиди, заплахи и/или друг вид насилие.
Всички 1166 организации – и сред тях 58 организации от България – потвърждават, че Конвенцията дава възможност да изградим цялостна местна и международна мрежа за защита на жените от насилие. Всяка четвърта европейка е пострадала от насилие и колкото и да не искаме да си кажем „това е и наш проблем“, то съществува и трябва да спре.
Конвенцията може да ни даде шанс не само да имаме добра система за подкрепа на жертвите на насилие, независимо жени, деца, мъже – но и да покажем, че можем да търсим пътища за решение на трудностите, различни от насилието, че можем да се държим един към друг с достойнство и уважение, и можем да се подкрепяме, а не да се нараняваме. Заедно.
Писмото можете да видите тук.
За WAVE:
Мрежата WAVE, създадена през 1994 г. като неформална мрежа, е юридическо лице от 2014 г. насам и официална мрежа от неправителствени организации, съставена от европейски организации, работещи в областта на борбата с насилието срещу жени и деца. Мрежата WAVE има за цел основно да насърчава и укрепва правата на жените и децата и в частност да предотвратява насилието срещу жени и деца. Тя има за цел и да установи равенството между половете чрез премахване на всички форми на насилие срещу жените. Сред членовете на WAVE от България са АЛИАНС за защита от насилие, основано на пола, Център „Надя“, Български център за джендър изследвания.
Лице за контакт:
Юлия Андонова
Координатор „Програми, проекти и събития“
Фондация „П.У.Л.С.” , тел. 076 60 10 10Прикачени файлове------------------
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ END


Отчет за прессъобщение "1166 организации от 42 страни от Съвета на Европа в защита на Конвенцията"

Прессъобщението е заплатено успешно
Прессъобщението е публикувано успешно

Въпроси?

Ако имате някакви въпроси, моля, пишете ни на office@pressbulgaria.com.