Press Bulgaria

Потребител:
Парола:
Запомни ме
 


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ START
-------------------

ДЕН СРЕЩУ ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ 2019 #КЛАС ОТ ПРИЯТЕЛИ

www.mencare.bg

Давид Кюранов тел: 0879 509 548

Всяка година в последната сряда на февруари отбелязваме международния Ден за борба с тормоза в училище (тази година – 27.02). Инициативата датира от 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много. „Тогава научих, че двама души могат да измислят нещо и да постигнат чудеса“, казва Травис Прайс, който през 2007 е бил на 17 години. „Най-накрая някой да застане зад гърба на по-слабото хлапе.“
Отбелязването на Деня ни напомня, че тормоз в училище съществува, включително онлайн, и ни подканя да помислим как да постъпваме в ситуации на тормоз, че има как и можем да се противопоставяме на тормоза всеки ден. От тази година Фондация „Асоциация Анимус“, с подкрепата на МОН, Столична община и Фондация Оук, стартира нова програма „Клас от приятели“ за справяне с насилието и тормоза в училище в рамките на инициативата „Ключ към Училище без страх“.
Българските училища са поканени да отбележат инициативата с конкретни предложения за дейности, свързани с обсъждане на тормоза и възможни подходи за справянето с него.
Кампанията за Деня на розовата фланелка през 2019 г. се реализира от обединение „Ключ към училище без страх“, съвместно с Национална кампания „Да Бъдеш Баща”, обединението „Детство без насилие” и „Партньорство за учене и действие”.

За контакти и повече информация:
Марина Ангелова, „Ключ към училище без страх“, фондация „Асоциация Анимус“, 02 983 52 05
Давид Кюранов, Национална кампания „Да бъдеш Баща“, Асоциация Родители, 0879 509 548Прикачени файлове------------------
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ END


Отчет за прессъобщение "ДЕН СРЕЩУ ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ 2019 #КЛАС ОТ ПРИЯТЕЛИ"

Прессъобщението е заплатено успешно
Прессъобщението е публикувано успешно

Въпроси?

Ако имате някакви въпроси, моля, пишете ни на office@pressbulgaria.com.