Press Bulgaria

Потребител:
Парола:
Запомни ме
 


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ START
-------------------

Какво да направите, ако ключалката ви е счупена

http://kluchar24.com/

Галя Иванова

Разбира се, при развалена ключалка е по-добре да се обърнете към професионален ключар. Но ако сте решили да се справяте сами, първо, трябва да имате под ръка инструменти. На второ място, възможно е да разглобите заключващия механизъм и да премахнете причината за повредата.
Най-често е невъзможно да отворите вратата сами отвън, без да я разбиете. Особено ако конструкцията на вратата е надеждна и издръжлива, а ключалката е избрана с повишена секретност. Но все още има опции, когато не е нужно да се обаждате за помощ от ключар.
Например, когато една врата е направена в Китай и тя преминава само през документи като входна врата. Металът на такава ключалка не е толкова здрав и се поддава лесно, така че ключалката може просто да бъде изрязана и извадена.
Заключването на кръстосания ключ може да се отвори с отвертка и дъвка. Дъвката омеква в устата и след това се натъпква в ключалката. В отверстието е поставена отвертка. Омекотената дъвка запълва кухините и когато се втвърди обратно, тя се закрепва към пръта и при завъртане на отвертката отваря ключалката като родния ключ.
Ако сте запазили ключалката, можете да опитате да я извадите. За да направите това, самонарезният винт се завинтва в ключалката, след което ларвата се изтръгва с помощта на издърпване на пирони. Но това е доста за крехък механизъм.
Ако има съмнение, че крепежният винт за фиксиране на сърцевината в ключалката е от силимин, тогава един добър удар с чук ще реши проблема със затворената врата. Обикновено цената на продукта показва, че е използван метал с ниско качество. Една добра брава никога няма да бъде евтина. За решителни действия трябва да прикрепите длето към сърцевината и вече да нанесете целенасочен удар.
По внимателен начин ще трябва да пробиете болта. Експертите съветват да се използват свредла, започвайки от най-тънкия. Първото преминаване се извършва със средна скорост, без сериозни усилия и редовно намокряне на върха на сондажа в масло. Основното нещо е да не го счупите. Необходимо е да пробиете леко под ъгъл, насочвайки бормашината надолу. Изисква се докосване до всички щифтове. В противен случай пробиването е безполезно.------------------
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ END


Отчет за прессъобщение "Какво да направите, ако ключалката ви е счупена"

Прессъобщението е заплатено успешно
Прессъобщението е публикувано успешно

Въпроси?

Ако имате някакви въпроси, моля, пишете ни на office@pressbulgaria.com.