Press Bulgaria

Потребител:
Парола:
Запомни ме
 


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ START
-------------------

Как да изберем картини за дома и офиса?

http://kartinata.bg/

Светлин Ивнаов

Родителите ни смятаха за знак за добра форма да окачите килим в хола и колкото по-голям беше той, толкова по-престижен и по-богат изглеждаше интериорът. Днес подобни зависимости изглеждат наивни и смешни. Моделните килими бяха заменени от картини от различни жанрове и цветова палитра.
Те не само запълват празното пространство на стената, но и внасят настроение в жилищното пространство, показват интелектуалния вкус на собственика, а понякога и способността му да плаща. Подходяща картина за интериор не е толкова проста задача, колкото изглежда на пръв поглед. Има някои правила, които трябва да се спазват стриктно. В противен случай рискувате да получите смешна и нелепа стая вместо хармоничен интериор.
Тема на картините
Основното е да изберете картини за интериора с положителна тема. Образите на войни и катастрофи оказват негативно влияние върху психиката на човека. Това е особено вярно за спалните и детските стаи. В офис или билярдна зала, ловните сцени, планинските пейзажи, бойните сюжети ще си дойдат на мястото.
Снимки с кораби или самолети органично ще се впишат в стаята на тийнейджъра. В хола, в зависимост от стила на интериора, можете да окачите платна от стари майстори или модерни пейзажи, импресионистични картини или абстракции.
Избирайки снимки за спалнята, дайте предпочитание на изображението на цветя, няколко влюбени. Би било подходящо да окачите снимки в голи стил. Картините за офиса трябва да са с неутрален цвят, за да не отвличат вниманието от работата. Снимките за трапезарията или кухнята трябва да отразяват предназначението на стаята, да създават уютна домашна атмосфера. Това могат да бъдат букети с цветя, натюрморти, пасторални теми.
Мащабните платна изглеждат добре в голяма стая и е по-добре да закачите една или повече миниатюри в малка стая. Картини с широка франзела или постелка са окачени на стена с цветни тапети, така че изображението на картината да не се слива визуално с модела на тапета.
Желателно е цветовата палитра на платното да се комбинира с тапицерията или завесите. Така интериорът ще изглежда по-хармонично. Пейзажи и жанрови сцени изглеждат перфектно в класически интериор, а авангард, абстракция, фантазия в модерен. За да може универсалната живопис в интериора да не излезе от общия стил, тя трябва да бъде обединена от подобна цветова схема или същия тон на багети.------------------
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ END


Отчет за прессъобщение "Как да изберем картини за дома и офиса?"

Прессъобщението е заплатено успешно
Прессъобщението е публикувано успешно

Въпроси?

Ако имате някакви въпроси, моля, пишете ни на office@pressbulgaria.com.