Press Bulgaria

Потребител:
Парола:
Запомни ме
 


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ START
-------------------

Конференция “Училище в облака” събира невероятните успехи на 300 училища и експерти в сферата на дигитални технологии в образованието. Партньори на Google, LEGO Education и съпоставим опит от Испания, Дания и България.

https://cloud.cct.bg/

Елисавета Якимова тел: 0877080819

За трета поредна година Пловдив става домакин на националната практическа конференция “Училище в облака”. Събитието се организира от Център за творческо обучение в партньорство с община Пловдив, Google Educator Group Пловдив и ACER на 30 и 31 март 2020 година. Целта на събитието е да се представят най-добри практики (чуждестранни и български) при
внедряването на облачни технологии в училище, технологични трансформации и прилагане на иновативни методи на преподаване. В програмата ще се включат представители от LEGO® Education, Google партньорски организации, образователни експерти от България, Дания, Испания и Великобритания.

Училища от страна ще споделят опит как дигитализират своите административни процеси, как премахват хартията от класните стаи и как всеки ученик и учител учи със своето електронно устройство, навсякъде и по всяко време по модела 1:1.

Чуждестранни гост-лектори на конференцията тази година са Мат Кларк, регионален мениджър за Централна и Източна Европа на LEGO® Education, Карстен Клокерхолм, консултант по внедряване на облачни технологии към учебен център на Община Рандерс, Дания, Педро Диаз, основател на ieducacnto - партньор на Google за образованието в Испания и Латинска Америка.

От българска страна, специални гост-лектори са Наталия Митева, програмен директор "Добро образование и работни умения" - Фондация "Америка за България", Асен Александров, директор на столичното 51-во СУ "Елисавета Багряна" и председател на Сдружението на директорите в средното образование в Република България (СДСОРБ), Магдалена Малеева, най-успешната жена тенисист на България и основател на организация “Горичка”, Иван Господинов, председател на сдружение “Образование без раници”, и други.

Официална страница на събитието е https://cloud.cct.bg

Крайният срок за регистрация е 15 март.

Може да се свържете с нас на тел: 02/408 03 26, моб. 0882 506 425, или на events@cct.bg.За Училищата в облака:
Във всеки български регион има училища в облака, като училищата в община Пловдив са 77, а в страната общо над 250. България е регионален лидер в EMEA с над 300 сертифицирани учители по програмите за дигитални умения на Google. Новата учебна година в 10 училища започна по модела 1:1, където всеки ученик има своя лаптоп-chromebook и сигурен електронен профил, като през тях се осигурява сигурен и мигновен достъп до всички учебни ресурси, домашни работи и проекти, в които ученикът участва. Езикова гимназия ”Иван Вазов” в гр. Пловдив вече една година работи по този модел, а през м. април 2019 г. Министърът на образованието, г-н Красимир Вълчев посети училището и прояви интерес към модела.


За Център за творческо обучение

Център за творческо обучение е организация с уникална експертиза, която работи за позитивна промяна в българската образователна среда чрез внедряване на персонализирани технологични решения за образователни институции, авторски обучения за учители и младежки дейности.
Центърът е единствен партньор на Google за образованието и официален партньор на LEGO® Education в България и ACER for Education.

Центърът има запазени марки “Креативна класна стая” и “Креативни деца” и подкрепя качествената промяна на българското образование. Организацията е основен партньор в някои от най-успешните проекти в сектора. Повече за центъра на https://cct.bg


------------------
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ END


Отчет за прессъобщение "Конференция “Училище в облака” събира невероятните успехи на 300 училища и експерти в сферата на дигитални технологии в образованието. Партньори на Google, LEGO Education и съпоставим опит от Испания, Дания и България."

Прессъобщението е заплатено успешно
Прессъобщението е публикувано успешно

Въпроси?

Ако имате някакви въпроси, моля, пишете ни на office@pressbulgaria.com.