Press Bulgaria

Потребител:
Парола:
Запомни ме
 


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ START
-------------------

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА БРАНДИРАНЕТО И ЗАЩО ВИ Е НУЖНО

https://rebrand.bg/

РеБранд тел: 877820200

Какво представлява брандирането и защо ви е нужно
https://rebrand.bg/2019/11/15/kakvo-predstavliava-brandiraneto/

Като чуят за брандиране, мнозина мислят за облепване на витрини и автомобили. Да, това е безспорно част от брандирането на продукти, услуги и обекти, но само част. По мнението на много потребители можем да приемем, че брандирането е популяризиране на дадена марка в различни видове канали.

Нека да отговорим в детайли на този въпрос.

Какво означава „бранд“ и „брандиране“
Брандиране е процесът на създаване на бранда. И понеже за бранд има много и понякога трудно разбираеми определения, ще започнем от малко по-далече.Думата brаnd идва от старите европейски езици и означавала „изгаряне, огън“. През средновековието под „брандиране“ разбирали дамгосване с нагорещено желязо на добитъка. Белязването на животните имало за цел да ги отличи, да ги направи лесно разпознаваеми. С нажежено желязо жигосвали престъпници и обвинени във вещерство – отново, за да ги направят лесно отличими от порядъчните, добри хора. И макар че днес не се прави с нажежено желязо, брандирането означава същото като преди векове – създаване на разпознаваема индивидуалност, на различимост на продукти, услуги, обекти, компании т. н.Има обаче една тънкост. Създаването на тази индивидуалност зависи не само от този, който има нужда от нея и се опитва да я постигне. Тя зависи и от потребителите. Те трябва да припознаят компанията или продукта за различен, да му повярват и да изградят с него емоционална връзка. Накратко – брандът е съвкупността от продукта и характеристиките му и това, което мислят, преживяват, споделят потребителите във връзка с него.

Защо ви е да изграждате бранд
У нас цари мнението, че рекламата, брандирането и всякакви маркетингови измислици са за големите фирми с големи финансови възможности. Може и да е било така в годините на дефицит. Но времето главоломно се променя. Вече не е проблем да се произведе нещо, проблем е да се продаде. На един преситен пазар продуктът има шанс, само ако по някакви причини потребителите го отличават от множеството подобни като функции, качество, цена. А те ще го отличават, само ако той им дава нещо повече от обичайната потребителска стойност, ако им се струва близък, ако се свързва с емоционалните им преживявания.Затова брандирането вече е задължително за всяка фирма – дори най-малката. Чрез него тя заявява, че е на пазара, че съществува, за да задоволи определени потребности на клиентите си, че може да го направи по начин, по който никой друг не може. Умората от вещите, произведени в милионни серии, все повече дава шанс на дребния производител и търговец. Така нареченото бутиково производство на дрехи, храни, напитки, предмети за бита, на услуги е все по-търсено. Но потребителите трябва отнякъде да научат за него, да знаят, че съществува. Брандирането им дава тази възможност. А на вас дава шанс за по-добри продажби, за развитие на бизнеса и за разрастването му.

Обхватност на бранда
Макар че най-често се говори за продуктов бранд, брандът в никакъв случай не се изчерпва с продукта. Отношението на потребителите и подкрепата им за него зависят от цялостния облик и поведение на компанията. Важно е как изглеждат офисите и магазините, как се държи и изглежда персоналът, как се извършва продажбата и следпродажбеното обслужване, какъв е общественият образ на компанията и какви са позициите й по важни обществени проблеми.Всичко, което работи за доброто име на компанията, работи за силата на бранда. А добрият бранд работи за просперитета на компанията.Затова брандирането, разбирано като създаване на бранд, е от значение за всяка фирма, независимо от бранша и от големината й.


Прикачени файлове------------------
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ END


Отчет за прессъобщение "КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА БРАНДИРАНЕТО И ЗАЩО ВИ Е НУЖНО"

Прессъобщението е заплатено успешно
Прессъобщението е публикувано успешно

Въпроси?

Ако имате някакви въпроси, моля, пишете ни на office@pressbulgaria.com.