Press Bulgaria

Потребител:
Парола:
Запомни ме
 


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ START
-------------------

Как да изберем правилните икони за дома си

https://ikonopis.bg/

Оги Огнянов

Няма задължителни правила, които да спазвате при избора на икони за вашия дом. Всеки избира тези икони, които харесва, въз основа на духовната си привързаност към определени светци. Съществуват обаче някои традиции, посочващи къде и как най -добре да се поставят определени икони.
В ъгъла на дома трябва да бъде поставен образът на Исус Христос, Пресвета Богородица и Света Троица. Иконата на Христос Спасител е поставена отдясно, а Богородица - отляво. По правило върху тях се поставя изображението на Света Троица или разпятие. В средата на иконостаса се поставя сватбена двойка, в случай че семейството ви има църковен брак.
Обичайно е също да се поставя семейна икона в иконостаса, тоест изображението на покровителите на членовете на семейството. Ако има място, един или повече рафтове често се правят под Исус и Богородица директно, върху които изображенията на апостолите и светците са инсталирани по ваша преценка.
Що се отнася до отделните икони, извън главния иконостас, те могат да бъдат инсталирани във всяка стая, с изключение на банята. В детската стая често е окачен образ на Христос, Богородица или ангел -пазител. Обичайно е да поставите икона на Христос Спасител в кухнята за трапезни молитви.
В офиса за работа се установява образ на небесния покровител на определена професия. Те се обръщат към него с молитва, за да се настроят на работно настроение. Обичайно е в коридора да се постави икона на Света Троица или разпятие, както и изображение на светец, към когото семейството е най -духовно привързано.
Иконите могат да бъдат окачени във всяка стая, освен в тоалетната и банята. Освен това изображенията не могат да се съхраняват в непосредствена близост до домакински уреди - телевизор, компютър, хладилник и т.н. Това се дължи на факта, че процесът на молитва изисква концентрация и чужди предмети ще ви разсейват. Препоръчително е да поставите иконите на максимално свободно пространство. Основният иконостас трябва да бъде поставен на рафтове - иконите в червения ъгъл не трябва да се окачват директно на стената.
Не трябва да поставяте иконата на места, където съхранявате различни козметични продукти, книги, играчки. Не е обичайно да ги поставяте в килер с други неща, по -добре е да отделите отделно свободно пространство. В никакъв случай не закачайте икони до различни плакати с изображения на знаменитости, тъй като религията има негативно отношение към създаването на земни идоли. Снимки, различни изображения с нерелигиозно съдържание, снимки на членове на семейството или приятели не трябва да бъдат в непосредствена близост.------------------
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ END


Отчет за прессъобщение "Как да изберем правилните икони за дома си"

Прессъобщението е заплатено успешно
Прессъобщението е публикувано успешно

Въпроси?

Ако имате някакви въпроси, моля, пишете ни на office@pressbulgaria.com.