Press Bulgaria

Потребител:
Парола:
Запомни ме
 


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ START
-------------------

Стоков кредит

https://creditofiesta.net/

Петко Димитров

Стоков заем е целенасочен потребителски заем за плащане на различни стоки и услуги. Най-популярните дестинации са дизайн със заеми от мобилни телефони, домакински уреди, компютри и мебели. Плащането за услуги също е включено в тази категория. Например монтаж на пластмасови прозорци, различни видове ремонти, туроператорски услуги. На практика всяка повече или по-голяма търговска организация предпочита да влезе във взаимоизгодно сътрудничество с банкови институции и да предоставя стоков кредит.
Най-често представителите на банките се намират на територията на продавача и участват в обработката на заявката, но понякога търговските работници имат правомощието да извършат тази процедура. В допълнение към банковите продукти, на кредитополучателите се предлагат различни свързани услуги: регистрация на различни видове застраховки, кредитни карти и други услуги.
Този вид заем е с най-високи лихвени проценти. За някои видове стоки лихвеният процент може да достигне 90% годишно. Това важи особено за мобилните телефони. Надутите лихви са съвсем логични поради високия риск от изплащане на дълга. Често този вид заем се издава от така наречените използвани търговци за последваща препродажба с цел печалба. След това тези хора не правят месечни плащания. Тъй като мобилните телефони са най-ликвидната стока, която може лесно да се продаде, в тази категория са определени високи лихвени проценти.
Често магазините, заедно с банките, разработват специални оферти, поради което се дава стоков заем, без да се плаща лихва. Този вид заем може да се нарече вноска. В този случай банката определя минималната ставка и магазинът получава отстъпка за стоки в размер на пълната надвнесена сума. В резултат на това крайният потребител получава желания артикул или услуга на вноски.
За да получи този вид кредит, кредитополучателят, след като взе решение за продукта, заедно с представител на банката или упълномощен служител на магазина попълва заявление за кредит. За това е необходим паспорт. Останалата част от пакета документи зависи от изискванията на конкретна банка. Те обикновено изискват да представите друг документ (например задграничен паспорт, права, задължително здравно осигуряване и т.н.), но някои банки са готови да предоставят стоков заем само с лична карта.
Източник: https://kreditzateb.net/


------------------
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ END


Отчет за прессъобщение "Стоков кредит"

Прессъобщението е заплатено успешно
Прессъобщението е публикувано успешно

Въпроси?

Ако имате някакви въпроси, моля, пишете ни на office@pressbulgaria.com.