Press Bulgaria

Потребител:
Парола:
Запомни ме
 


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ START
-------------------

Музикални инструменти – как да изберем цигулка

https://www.muzikalen.bg/black-friday

Пламеннна Петкова

Красивите дървени музикални цигулки са приятни за окото, но не всички от тях могат да удивят с чистия си, равномерен звук. Цигулката се нарича кралица на оркестъра, така че към нейния избор трябва да се подхожда сериозно.
Класическата дървена цигулка е подходяща както за начинаещи музиканти, ученици и деца, така и за професионални цигулари. Електрическата цигулка не е подходяща за обучение, тъй като е много трудно да се извлече чист, равномерен звук от нея.
Преди да купите цигулка, решете за какво се нуждаете от инструмента. Ако тепърва започвате да свирите на него или се научите да свирите, по-препоръчително е да закупите обикновена фабрично произведена цигулка. Ако вече знаете как да свирите на инструмента, препоръчително е да закупите професионален инструмент.
Във всеки случай не избирайте електрическа цигулка, тъй като е много трудно да се свири на нея, а този инструмент има повече недостатъци, отколкото предимства. Първо, електрическата цигулка ще спре да свири, ако електричеството изчезне или ако ток изобщо няма. Второ, невъзможно е да свирите на електрическа цигулка в оркестър, тъй като тя се различава рязко от другите инструменти по тембър и тоналност.
Трето, електрическата цигулка не е подходяща за начинаещи, тъй като е невъзможно да се научите как да произвеждате красив висококачествен звук върху нея. И накрая, електрическата цигулка е много по -тежка от обичайното и това създава допълнителни трудности и неудобства по време на играта.
Ако все пак решите да закупите електрическа цигулка, тогава ще ви трябват допълнителни аксесоари за нея.
Размерът

Цигулките са разделени на много размери, сред които се прави разлика между стандартни и редки. Най -използваните детски цигулки са 1/8. За малки деца се препоръчват цигулки с размер 1/16. Редките междинни размери на цигулките са 1/10 и 7/8. Стандартният размер за цигулки за възрастни е 4/4.

При избора на цигулка е важен не само нейният музикален размер, но и теглото на инструмента. В противен случай свиренето на грешна цигулка може да причини физически дискомфорт. Например, тежка цигулка може да причини мускулна скованост и изкривено изпълнение на начинаещите музиканти.------------------
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ END


Отчет за прессъобщение "Музикални инструменти – как да изберем цигулка"

Прессъобщението е заплатено успешно
Прессъобщението е публикувано успешно

Въпроси?

Ако имате някакви въпроси, моля, пишете ни на office@pressbulgaria.com.