Press Bulgaria

Потребител:
Парола:
Запомни ме
 


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ START
-------------------

Технологии от Google и нова учебна среда вдъхновяват учители и ученици от 7 СУ “Найден Геров”, гр. Варна

www.cct.bg

Елисавета Якимова тел: 0877080819

Училището във Варна разчита изцяло на безжични връзки, платформа от Гугъл, учители сертифицирани по международна програма и Chromebook - лаптоп за учене в облака

Вече над година 7 СУ “Найден Геров” в гр. Варна трансформира учебния процес чрез внедряване на технологии. Фокусът е върху ученика, учебната среда и учителите, а сътрудничеството, технологиите, свободното общуване и поощряването на индивидуалността са стандарт.
През 2018 г. училището внедри платформата Google G suite за образованието и в момента разполага с над 1000 електронни профила, буквално за всеки учител и ученик. Голямо постижение е и сертифицирането на 16 учители по международната програма за учене, чрез технологии Google Certified Educator. Училището кандидатства и с проект в новата програма на Министерство на образованието - Иновативни училища. При успех ще се работи за още по-голяма интеграция на технологии и развиване на умения на 21.век.
Събитие
На 22 април 2019 г. от 17:00 часа ще се състои събитие, посветено на смисленото внедряване на технологии в образованието.
По време на събитието ще бъдат представени процесът по трансформация на цяло училище, иновации от класната стая и управлението на училището.

Събитието е и кулминация на усилията в резултат на които над 30 учители от гр. Варна, Силистра, Русе и региона бяха сертифицирани по международната програма Google Certified Educator. България се нарежда на първо място в Европа по брой сертифицирани учители в последното тримесечие на 2018 г.


Партньори
Център за творческо обучение:
Център за творческо обучение е единствен в България партньор на Google за образованието: Google Education Partner по направление услуги и най-вече G suite - една от водещите облачни платформи в света, безплатна за образователните организации. България е сертифицирала най-голям брой учители в Европа по програмите на Google Educator.
Центърът има запазена марка КРЕАТИВНА КЛАСНА СТАЯ и подкрепя качествената промяна на българското образование. Организацията е основен партньор в някои от най-успешните проекти в сектора. Повече за центъра на https://cct.bg


Повече за Училище в облака и Креативна класна стая:
В гр. Варна и региона има 32 учители (от общо 272 в цяла България), които са Google сертфицирани, над 20 училища прилагат успешно концепцията за Креативна класна стая, разработена от Център за творческо обучение.
Проектът на Центъра “Училище в облака” във Варна стартира през 2018 с административната подкрепа на Община Варна. 20 училища в Област Варна и над 130 училища в страната внедряват активно Google G Suite за образованието.

Специални гости:
Членове на комисията за иновативни училища към Министерство на образованието и науката;
Г-жа Таня Петрова, народен представител и член на комисията по образование
Отправени са покани към:
Община Варна
Регионално управление на образованието, гр. Варна
Експерти от образователния сектор


Технологии
Какво е Google G suite
Google G suite за образованието е специална версия на популярния пакет приложения за продуктивност G suite на Google. G suite за образованието е напълно безплатна за училища и предлага “бизнес” варианти на Google диск, формуляри, календар, сайтове и Gmail. Над 130 училища в България използват G suite за образованието безплатно.

Какво е Google класна стая?
Приложение в Google G suite за образованието, в което учениците сътрудничат, получават учебните си материали, тестове и домашна работа. Приложението е безплатно за училищата, работи на всички операционни системи и мобилни устройства и позволява на ниво училище да се организира цялостно дигитализиране на учебния процес. Учители и ученици използват Класна стая чрез училищните си профили.
Приложението работи изцяло на български език, позволява да се изпращат оценки, рецензии, коментари и ресурси буквално с един клик. Google класната стая се използва от хиляди ученици и учители в България и над 40 милиона по света.
Видео: https://www.youtube.com/watch?v=DeOVe2YV2Io


Какво е Chromebook (хромбук)?
Chromebook са преносими компютри, които стартират операционната система за под 8 секунди, всички обновления на софтуера се правят автоматично и позволява на различни потребители да използват едно и също устройство.
Някои устройства Chromebook са проектирани специално за учебна среда, където корпусът, екранът, клавиатурата и цената на устройството са съобразени със специфичните нужни на училището.
Chromebook е №1 по брой продажби в сектор образование в САЩ, Канада, Швеция и Нова Зеландия. Chromebook могат да имат до 61% по-ниски разходи за закупуване и поддръжка в сравнение с други компютри.
Видео: https://www.youtube.com/watch?v=Zetkks4lZ6oПрикачени файлове------------------
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ END


Отчет за прессъобщение "Технологии от Google и нова учебна среда вдъхновяват учители и ученици от 7 СУ “Найден Геров”, гр. Варна"

Прессъобщението е заплатено успешно
Прессъобщението е публикувано успешно

Въпроси?

Ако имате някакви въпроси, моля, пишете ни на office@pressbulgaria.com.