Press Bulgaria

Потребител:
Парола:
Запомни ме
 


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ START
-------------------

Ден на Бащата - 17 юни 2018

www.mencare.bg

Давид Кюранов тел: 0879 509 548

Защото #връзкатаеважна.

За пети пореден път Национална кампания „Да бъдеш Баща“ отбелязва международния ден на бащата – третата неделя на месец юни – тази година на 17.06.

Че #връзкатаеважна надали може да се спори – не само много и много изследвания, а и нашият си личен живот ни доказва, че връзката дете-значим мъж е ключова и за децата, и за мъжете. И понеже второто не е толкова популярно – нека само кажем, че мъжете, които активно участват в развитието на децата, са по-щастливи, по-здрави и по-успешни.

Мнението, отношението и участието на бащите и мъжете в ежедневието на децата има определящо значение за бъдещето им. Независимо от културни, религиозни и социални различия, все повече хора осъзнават важната роля, която бащата, дядото, вуйчото, чичото, по-големият брат - значимите за децата мъжки фигури в семейството - имат за тяхното пълноценно развитие. Известно е, че бащите (биологични, осиновители или с друга бащинска роля) помагат на децата да имат добри приятелства и представяне в училище; пълноценни отношения с възрастните; по-малко проблеми с поведението и риск от употреба на наркотици и най-важното - да имат добро самочувствие и бъдеща реализация.

Както винаги събития за деня ще се случат в цялата страна. Ето някои основни акценти:

София, 11:00 - 13:00, площад Александър Невски

За поредна година Фондация Лале организира заедно с партньори и съмишленици от кампанията събития и инициативи за отбелязване на Деня на Бащата.

На 17 юни на площад “Ал. Невски” от 11 до 13 часа деца от всички възрасти и техните бащи, батковци и дядовци ще могат да разгледат пожарна и полицейска техника. Разбира се всички майки, момичета и жени са добре дошли! В партньорство със Столична община по традиция организираме Ден на Бащата с демонстрация на пожарни коли, полицейски автомобили, джипове и мотори, авариен автомобил и свободни разговори с пожарникари, спасители и полицаи. Това е възможно благодарение на съдействието на Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Столична дирекция на вътрешните работи и Столична дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

На Деня на Бащата Домът на киното предлага поредица от избрани филми, свързани с бащите, мъжките фигури в семейството, духовните учители, които, изгубени или намерени, винаги са определящи за пътя на всеки един от нас.

ВНИМАНИЕ, ТАТКОВЦИ! Музейко има да ви каже нещо!

По случай Международния ден на бащата на 17 юни, на Ден за най-малките (1-5 г.) на 17 юни, всички бащи ще ползват 50% намаление от стойността на своя билет за Музейко. (Не се комбинира с други промоции и намаления.)

Включете се и вие! Организирайте събитие, четене, състезание!

Още акценти от страната:

Регионален исторически музей - Бургас

17 юни - Деня на бащата, всички експозиции на Регионален исторически музей-Бургас ще посрещат деца, придружени от своя баща/дядо/чичо/вуйчо, на половин цена. Тоест, входната такса ще бъде 1 лв. за дете и 2.5 лв. за придружителя.

Регионален исторически музей - Стара Загора

На 17 юни (неделя) 2018 г. Регионален Исторически музей - Стара Загора се включва в Националната кампания "Да бъдеш баща", като обявява Вход свободен за бащи (братя, чичовци, дядовци, наставници) и техните деца в музея.
За посетителите от 11.00 ч. до 12.00 ч. ще бъде представена Демонстрация на оръжие от Руско-турската Освободителна война 1877 – 1878 г.
За допълнителна информация: тел. 042/ 919 214 и 0884 477 060

Театър Васил Друмев - Шумен

Малки, големи и още по-големи момчета, за поредна година театърът се включва в Националната инициативата „Ден на бащата” 2018 г, в която обръщаме специално внимание на всички значими за детето мъже.

Уважаеми татко, батко, чичо, вуйчо, свако, дядо, и ти треньоре, доведи своето дете или приятелче на театър в Деня на бащата, 17.06. от 11:00 ч. в зала „Патиланчо”.Насладете се на спектакъла „Самохвалко” от Бианка Бенковска.

С един билет- вход за двама! Защото връзката е важна.

Благодарим на всички бащи и мъже, които дават възможност на връзката с децата да бъде щастлива и истинска.

И, разбира се, благодарим на най-ключовия ни партньор – всички майки.Прикачени файлове------------------
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ END


Отчет за прессъобщение "Ден на Бащата - 17 юни 2018"

Прессъобщението е заплатено успешно
Прессъобщението е публикувано успешно

Въпроси?

Ако имате някакви въпроси, моля, пишете ни на office@pressbulgaria.com.