Press Bulgaria

Потребител:
Парола:
Запомни ме
 


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ START
-------------------

Този юни Банско се превърна в столица на дигиталните номади и домакин на най-голямото им събиране в света със 700+ номади от Америка, Европа, Азия и Австралия

banskonomadfest.com

Мария Ангелова тел: 088-250-9477

Този юни Банско се превърна в столица на дигиталните номади и домакин на най-голямото им събиране в света със 700+ номади от Америка, Европа, Азия и Австралия

С участници от над 40 държави, включително отдалечени дестинации като Австралия и Япония, Bansko Nomad Fest представя истински световен събор. Съединените щати водят като най-представената държава, следвани от Германия, Великобритания и Израел. Въпреки това, в Банско може да се срещнете с номади от всички континенти (освен може би Антарктика).

По време на Bansko Nomad Fest е изключително лесно да срещнете нови хора и да се свържете с тях. От 25 юни до 2 юли Банско се изпълни с дигитални номади, които са лесно разпознаваеми по фестивалните си гривни. Представи си, че стъпваш в ресторант, където масите са заети, повечето от тях от участници във Феста. Те ще ви помахат и ще ви поканят да се присъедините към тях, дори ако не сте се срещали преди. Тези спонтанни връзки се случват постоянно по време на Bansko Nomad Fest, създавайки приятелска и гостоприемна обстановка, която насърчава дълготрайни приятелства и мощни сътрудничества.

"Перфектен пример е нашата малка група хора, която се събра спонтанно в последния ден, за да видим някои планински езера - един поляк, един българин, един холандец, един израелец, един индиец и един американец." - цитат от участник от миналогодишното събитие.
Кои са дигиталните номади и какво ги задвижва?

Дигиталните номади не са ограничени от граници или традиционни професионални пътеки. В общността на номадите ще срещнете дистанционни работници с работно време 9-17, но също така и основатели на стартъпи, собственици на онлайн бизнеси и агенции за дигитални услуги, маркетолози, уеб дизайнери и софтуерни програмисти, трейдъри на криптовалути, лайф коучове и създатели на контент - инфлуенсъри, фотографи. Тях ги задвижва желанието за независимост, любопитството за света, възможността да пътуват и да се свързват с хора със сходни интереси. Те не само искат да бъдат свободни от местоположение, но и да работят по свои условия. Крайната цел за мнозина е източник на пасивен доход или ранна пенсия, за да могат да се насладят на живота изцяло. Равновесието между работа и живот тук не е просто празна фраза.
Какви са интересите на дигитални номади?
Изкуствен интелект
Дигиталните номади имат разнообразни интереси, които формират техния уникален начин на живот. Те са вълнувани от Изкуствения интелект (ИИ) и неговия потенциал да революционира техните работи и да повиши продуктивността. Мнозина от номадите са запознати с технологии и ранни приемници на ИИ инструменти като Chat GPT или Midjourney. Някои дори са възприели ИИ като източник на доход, ставайки специалисти и консултанти в тази област. Вместо да се страхуват от заместване на работата, номадите виждат ИИ като средство за постигане на по-добър баланс между работа и живот, като им дава повече време за отдих и наслада. На Nomad fest имаше няколко ключови презентации, неформални разговори и сесии за споделяне на умения, посветени на изследване на вълнуващите възможности на ИИ.

Сред разговорите свързани с ИИ на Bansko Nomad Fest имаше:
„Интелигентен успех: Вдъхновяващ растеж и приспособяване в бизнеса“
„30 минути работа: Използване на ИИ за намиране на нови клиенти и автоматизация на бизнес операциите“
„От 0 до 9 милиона изтегляния за една година: пасивен доход с ИИ мобилни приложения“
„Инструменти с ИИ, които повишават продуктивността при дистанционната работа“
Продуктивност и баланс между работа и живот
Друга важна насоченост за дигиталните номади е продуктивността и балансът между работа и живот. Те осъзнават важността на оптимизирането на работния процес и намирането на хармония между работата и личния живот. На Nomad Fest бяха предложени полезни идеи и презентации относно стратегии за максимизиране на продуктивността, запазвайки пълноценен начин на живот.

Някои от разговорите свързани с продуктивността и баланса между работа и живот на Bansko Nomad Fest:
„Как преминах от работохолизъм към работна седмица от 25 часа при растеж на бизнеса“
„Истинската работна седмица от 4 часа - да правиш повече, като правиш по-малко“
„Геймифицирайте живота си - как геймификацията може да те помогне да се мотивираш и постигнеш целите си“
„Асинхронна дистанционна работа“
Отношения
Отношенията предизвикват уникални предизвикателства за номадите. Техният начин на живот често прави трудно формирането на трайни партньорства, което води до много номади да бъдат самотни. Дори когато се създават връзки, различните планове за пътуване често създават препятствия. Има дори приложение за запознанства, създадено специално за номадите, наречено Nomad Soulmates. Въпреки това, има и номадски двойки и семейства, които успешно приемат този начин на живот, и фестивалът включваше презентация на тема "Да, можеш да бъдеш дигитален номад с деца!"

Разговорите свързани с отношенията на Bansko Nomad Fest включваха:
„Ръководство за любовта на дигиталния номад: Намиране и поддържане на изпълняващи връзки, докато живееш на пътя“
„Теория на привързаността: Открийте ключа за изграждане на силни, емоционално изпълнени отношения в 3 стъпки“
„Установяване на връзки за дигитални номади: Как да се свързвате по-силно от Wi-Fi“
„Какво може да научи дигиталният номад от философа Хипократ за подобряване на отношенията си“
Създаване на контент
Мнозина от номадите са създатели на контент и приемат различни форми на медия като пътуващи блогове, видео блогове, подкастове и други. Дори тези, които не са професионални създатели на контент, използват контент в своите бизнеси, осъзнавайки силата му да ангажира и свързва с аудиторията.

Разговорите свързани със създаването на контент на Bansko Nomad Fest включваха:
„От Япония за света! Как да промениш живота си със своя собствен подкаст“
„Могат ли социалните медии да ви помогнат да постигнете вашите цели?“
„Успешното самопубликуване - което печели пари - без използване на Амазон“
Стартъпи, онлайн бизнес, пасивен доход
Предприемаческият дух процъфтява сред дигиталните номади, със силно внимание към бизнес и стартъпите. Мнозина от номадите са основатели на успешни стартъпи, при това някои дори успешно продадоха стартъпите си. Освен по-традиционните бизнеси, номадската общност представя разнообразие от иновативни онлайн предприятия, включително коучинг за human design, коучинг за тантра, онлайн фитнес коучинг и други. Стремежът към пасивен доход е силно желан, тъй като той обещава по-добър баланс между работа и живот и свобода за пътуване.

Бизнес разговорите на Bansko Nomad Fest включваха:
„Как да изградите своето дигитално богатство, докато пътувате, като използвате съществуващите си умения, за да помогнете на децентрализираните стартъпи на Web3“
„От Нула до продажба за милион: копирайте ни с тези 8 съвета“
„Бъдещи тенденции в пътуванията: 25 горещи стартъпи и проекти, които да следвате“
„От усилие до автоматизация: изграждане на личен бранд, който се управлява сам“
„Как превърнах хобито си за фотография в успешен бизнес“


Можете да намерите списък с всички ключови презентации на www.banskonomadfest.com. Всички ключови презентации се излъчват на живо на страницата на Bansko Nomad Fest във Facebook https://www.facebook.com/banskonomadfest
Сесия за представяне на стартъпи
Заедно с Founder Institute, проведохме събитие за представяне на стартъпи в събота, 1 юли. Присъстващите стартъпи на Bansko Nomad Fest имаха възможността да представят своите идеи пред инвеститори и бизнес ангели от София, включително Павел Езекиев, който е водещият инвеститор в българската версия на "Акулите на бизнеса" (Shark Tank).
Силата на общността
Bansko Nomad Fest се подхранва от силна и жизнена общност, която звучи в целия свят на дигиталните номади. Посветен екип от 120 международни доброволци работиха неуморно, за да осигури незабравимо изживяване на всички участници. И в първия ден на събитието повече от 100 неформални разговори бяха представени спонтанно от участниците. Темите, обхванати по време на неформалния разговор (Unconference), включваха:

Инди Хакинг
Творческо писане - как да премамите Chat GPT
Седенето е новото пушене - оптимизиране на ергономиката и подобряване на постава
Създаване на приложение без програмиране
Партньорски маркетинг
Визуализация на цели
Менталитет на парите
Human design
Водена медитация с духовни животни
Активиране на Кундалини
Клас по тайландски бокс с унгарска шампионка по тайландски бокс

Защо Банско?

Банско, български ски курорт, превърнат в хотспот за дигитални номади, е привлякъл вниманието на хора от цял свят, чиято работа не зависи от местоположението. Въпреки своята малка площ, Банско притежава всички качества, които привличат дигиталните номади в търсене на идеална база. Достъпни цени, очарователен град разположен сред планините, жива атмосфера, богатата история и вкусната кухня - Банско създава перфектната обстановка за номадския начин на живот. Не е изненадващо, че много номади придобиват българско пребиваване. Някои дори започват да учат български език!

Това, което отличава Банско, е неговият визионерски подход към подпомагането на екосистемата на дигиталните номади. Градът може да се похвали с най-модерното пространство за съвместна работа, което се превърна в център на творчество и сътрудничество. Основано от Matthias Zeitler през 2016 г., Coworking Bansko бързо се превръща в процъфтяващ център на общността. През 2020 година Матиас организира първия Bansko Nomad Fest, преодолявайки предизвикателствата, предизвикани от пандемията. Въпреки обстоятелствата, събитието привлича над 100 дигитални номади и поставя началото на впечатляващото си развитие. Оттогава фестивалът постепенно придобива признание в номадската общност и се превръща в най-голямото събиране на дигитални номади в света!
Семково - трансформиране на изоставен комунистически хотел в международно коливинг пространство

В спокойното планинско село Семково се извършва изключителна трансформация. Матиас Цайтлер, създател на номадската общност в Банско, се включва във визионерски проект за превръщане на напуснат комунистически хотел в международно коливинг пространство. Тази обширна сграда разполага с две крила за настаняване, допълнени от обществена зона, включваща ресторант, бар, конферентна зала и дори плувен басейн. Докато разглеждате сградата, непокътнатите мебели и оборудване възкресяват завладяващо пътуване в миналото, към 1980-те години.
Медии за Bansko Nomad Fest

Bansko Nomad Fest привлече вниманието на различни медии, включително:

The Telegraph (на английски) “Tайния свят на дигиталните номади Какво се случва, когато хиляда отдалечени работници с лаптоп се срещнат на конференция в България.” https://www.telegraph.co.uk/news/2022/07/02/inside-secret-world-digital-nomads/

Globetrender (на английски) “Глобална конференция специално за дигитални номади, Bansko Nomad Fest вдъхновява и свързва хора, които искат да работят отвсякъде.” https://globetrender.com/2022/06/30/bankso-nomad-fest-bulgaria/

Deutsche Welle (на английски) “Банско има повече коуъркинг пространства на глава от населението, отколкото почти всяко друго място в света.” https://www.dw.com/en/digital-nomads-discover-small-tourist-town-in-bulgarian-mountains-as-destination/audio-63860341

WirtschaftsWoche (на немски) https://www.dw.com/en/digital-nomads-discover-small-tourist-town-in-bulgarian-mountains-as-destination/audio-63860341

Bloomberg TV (на български) https://www.bloombergtv.bg/a/16-biznes-start/107815-balgariya-veche-e-populyarna-destinatsiya-za-digitalno-nomadstvo

BNT “България в 60 минути” (на български) https://bntnews.bg/news/nad-700-digitalni-nomadi-ot-celiya-svyat-se-sabirat-v-bansko-1238594news.html

TV NOVA “Събуди се” (на български) https://nova.bg/news/view/2023/07/01/417409/%D0%B4%D0%B8%D0%B3%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D1%86%D1%8F%D0%BB-%D1%81%D0%B2%D1%8F%D1%82-%D0%BE%D0%B1%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8F%D1%82-%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%82-%D0%B2-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BA-%D0%B2-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE/

За Bansko Nomad Fest
Bansko Nomad Fest е ежегодно събитие, което събира дигитални номади от цял ​​свят.
Повече за Bansko Nomad Fest - на www.banskonomadfest.com

Контакти
Мария Ангелова
Press & Media Communications — Bansko Nomad Fest
maria.angelova@coworkingbansko.com
Прикачени файлове------------------
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ END


Отчет за прессъобщение "Този юни Банско се превърна в столица на дигиталните номади и домакин на най-голямото им събиране в света със 700+ номади от Америка, Европа, Азия и Австралия"

Прессъобщението е заплатено успешно
Прессъобщението е публикувано успешно

Въпроси?

Ако имате някакви въпроси, моля, пишете ни на office@pressbulgaria.com.