Press Bulgaria

Потребител:
Парола:
Запомни ме
 


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ START
-------------------

Какви са последиците от лошо ЦКР?

https://kredit-losho-ckr.com/

Милан тел: 08999965654

Централният кредитен регистър (ЦКР) е електронна база данни, в която се съхранява информация за кредитната история на физическите лица в България. В него се вписват данни за всички кредити, които сте теглили, включително ипотеки, потребителски кредити, кредитни карти и лизингови договори. Информацията за вашето ЦКР се съхранява в продължение на 10 години от датата на изплащане на последния ви кредит.

Какво се счита за лошо ЦКР?

Лошо ЦКР се счита, когато имате:

Просрочени плащания: Ако сте просрочили плащането по кредит, това ще се отрази в ЦКР. Колкото повече просрочени плащания имате, толкова по-лошо е вашето ЦКР.
Неизплатени кредити: Ако имате неизплатени кредити, това също ще се отрази в ЦКР.
Често кандидатстване за кредити: Ако често кандидатствате за кредити, това може да се разглежда като знак, че имате финансови затруднения и може да се отрази негативно на вашето ЦКР.
Какви са последиците от лошо ЦКР?

Лошо ЦКР може да има редица негативни последици, включително:

Трудност при получаване на кредит: Ако имате лошо ЦКР, може да ви е трудно да получите кредит от банка или небанкова финансова институция. Дори да получите кредит, лихвеният процент може да е по-висок от този за хора с добро ЦКР.
Отказ за отпускане на ипотека: Ако искате да купите имот, лошото ЦКР може да ви попречи да получите ипотека.
Ограничен достъп до други финансови услуги: Лошото ЦКР може да ви ограничи достъпа до други финансови услуги, като например лизинг на кола или издаване на кредитна карта.
Как да подобрите ЦКР?

Ако имате лошо ЦКР, има редица неща, които можете да направите, за да го подобрите:

Изплатете просрочените си плащания: Най-важното е да изплатите всичките си просрочени плащания възможно най-скоро.
Плащайте редовно вноските си по кредитите: Уверете се, че плащате редовно вноските си по всичките си кредити. Дори и да можете да платите само минималната вноска, това е по-добре, отколкото да не плащате изобщо.
Избягвайте да кандидатствате за нови кредити: Не кандидатствайте за нови кредити, освен ако не е абсолютно необходимо. Всеки път, когато кандидатствате за кредит, се прави запитване до вашето ЦКР, което може да го влоши.
Поемете контрол над финансите си: Създайте си бюджет и го следвайте. Проследявайте разходите си и се старайте да не харчите повече, отколкото можете да си позволите.


Прикачени файлове------------------
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ END


Отчет за прессъобщение "Какви са последиците от лошо ЦКР?"

Прессъобщението е заплатено успешно
Прессъобщението е публикувано успешно

Въпроси?

Ако имате някакви въпроси, моля, пишете ни на office@pressbulgaria.com.