Press Bulgaria

Потребител:
Парола:
Запомни ме
 


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ START
-------------------

Цяла паралелка от столичната 2 АЕГ “Томас Джеферсън” учи навсякъде и по всяко време с Chomebook устройства.

www.cct.bg

Надежда Коцева тел: 0877004278

Дигитална трансформация в столична гимназия, където учениците заменят хартиените учебници с устройства за учене.

2 АЕГ “Томас Джеферсън” в гр. София се зае да трансформира учебния процес с фокус върху ученика и учебната среда, в която сътрудничеството, технологиите, свободното общуване и индивидуалността са стандарт, а не събитие.

Промяната започна с една паралелка, в която всеки ученик работи със свой Chromebook, преносим компютър, специално създаден за училища в облака. В повечето учебни предмети учениците не ползват учебници, а учат чрез групови проекти, напътствани от своите учители. Целта е до 2020 г. всички ученици от 8 до 10 клас в гимназията да имат свой Chromebook, а учителите да се обучат и сертифицират по международни програми.

Гимназията вече внедри облачна платформа Google G suite за образованието, в която всеки ученик и учител разполага с електронен профил в домейна на организацията. Какво означава това можете да разберете от https://www.youtube.com/watch?v=kaxk6y7zErs
Внедряването на облачна платформа е подпомогнато от “Център за творческо обучение” и родителското настоятелство на гимназията.
Събитие
На 15 ноември 2019 г. от 14:00 часа ще се състои официалното представяне на проекта 1:1 (едно към едно), с който 2 АЕГ “Иван Вазов” става пилотно училище в София, в което може да се учи навсякъде и по всяко време; екипно или индивидуално.
Проектът е част от цялостния стремеж на училището да се превърне в успешен модел на образователна трансформация и 2 АЕГ “Иван Вазов” да бъде училище в облака.

Събитието е кулминация на 6-месечни усилия, в резултат на които 9-ма учители бяха сертифицирани по международни програми за внедряване на образователни технологии Google Certified Educator. Защото без учители технологичните устройства не могат да осигурят на учениците днес подготовка за тяхното утре.

На събитието са поканени специални гости от Министерство на образованието, Столична община, Регионалното управление на образованието София-град, директори на училища и технологичните партньори на Google for Education и ACER България.

2 АЕГ “Томас Джеферсън” е и едва второто иновативно училище в България по програмата на ACER for Education.


Технологии в гимназията
Какво е Google G suite?
Google G suite за образованието е специална версия на популярния пакет приложения за продуктивност G suite на Google. G suite за образованието е напълно безплатна за училища и предлага “бизнес” варианти на Google диск, формуляри, календар, сайтове и Gmail. Над 170 училища в България използват G suite за образованието безплатно. Към датата на прессъобщението активните потребителски профили за учители и ученици в България са над 35 000.

Какво е Google класна стая?
Приложението Google класна стая е безплатно за училищата, работи на всички операционни системи и мобилни устройства и позволява на учители и ученици да обменят съдържание, оценки, тестове и коментари. Google класната стая се използва от хиляди ученици и учители в България и над 50 милиона по света.
Видео: http://bit.ly/12googleclassroom

Какво е Chromebook (хромбук)?
Chromebook са преносими компютри, които стартират операционната система за под 8 секунди, всички обновления на софтуера се правят автоматично и позволява на различни потребители да използват едно и също устройство.
Някои устройства Chromebook са проектирани специално за учебна среда, където корпусът, екранът, клавиатурата и цената на устройството са съобразени със специфичните нужни на училището.
Chromebook е №1 по брой продажби в сектор образование в САЩ, Канада, Швеция и Нова Зеландия. Chromebook могат да имат до 61% по-ниски разходи за закупуване и поддръжка в сравнение с други компютри.
Видео: http://bit.ly/chromebookpd2019

Проектът на 2 АЕГ се изпълнява в партньорство с Център за творческо обучение.
Център за творческо обучение е единствен партньор на Google за образованието в България. Центърът е подпомогнал над 270 учители от България да се сертифицират по международни програми за използване на ИТ в образованието.
Центърът има запазена марка КРЕАТИВНА КЛАСНА СТАЯ и подкрепя качествената промяна на българското образование. Организацията е основен партньор в някои от най-успешните проекти в сектора. Повече за Центъра на https://cct.bg

Важно за представителите на медии, които искат да вземат интервю или видео материал с учениците от 8Ж клас и техните учители

В случай, че желаете да направите запис и интервюиране на ученици и учители, моля бъдете пред 2 АЕГ в 13:30 часа.

Представяне на проекта започва в 14:00 часа, в актова зала на партерния етаж. В 14:40 ще можете да вземете интервюта от официалните гости и технологичните партньори.

Записи в класната стая след 14:20 часа няма да бъдат възможни.

За контакти във връзка с пилотния проект във 2 АЕГ “Томас Джеферсън”:
Веселина Иванова, заместник-директор veselina.ivanova@2els.com

За повече информация относно технологиите и подобни проекти в България:
Надежда Коцева, n.kotseva@cct.bgПрикачени файлове------------------
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ END


Отчет за прессъобщение "Цяла паралелка от столичната 2 АЕГ “Томас Джеферсън” учи навсякъде и по всяко време с Chomebook устройства."

Прессъобщението е заплатено успешно
Прессъобщението е публикувано успешно

Въпроси?

Ако имате някакви въпроси, моля, пишете ни на office@pressbulgaria.com.