Press Bulgaria

Потребител:
Парола:
Запомни ме
 


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ START
-------------------

Chromebook устройства за учене от ново поколение ще бъдат представени за първи път във Варна!

www.cct.bg

Елисавета Якимова тел: 0877080819

Представянето на Chromebook е ключово за училища и училищни екипи, които се стремят структурирано и целенасочено да проведат образователна трансформация и смислено внедряване на технологии.
Събитието носи името “Технологична трансформация чрез Chromebook и модела 1:1” и е насочено към училища, които търсят нови перспективи в използването и прилагането на иновативни методи и организация на учебната среда и искат да заменят тежката училищна раница и учебници с… лаптоп, създаден за учене.

Дата и място: 25.10 (петък), от 14:00 до 16:00 ч., в актова зала на Математическа гимназия “Д-р Петър Берон”.
Участието е безплатно, изисква се регистрация на: http://bit.ly/2nzZj6x

Акценти в програмата ще бъдат Chromebook, облачната платформа Google G Suite за образованието, учене по модела 1:1 (Chromebook за всеки ученик - как?). Ще бъдат представени добри практики от България и света и много възможности за развитие на училището и екипа чрез технологичната трансформация.

Лектори на събитието ще бъдат Александър Ангелов и Панка Вълева от Център за творческо обучение, като домакините на събитието МГ "Д-р Петър Берон" също ще споделят своя личен опит.

Официална покана ще намерите на следната връзка: http://bit.ly/2M4Qb2U

Събитието се осъществява с подкрепа на ACER за образованието България.


За домакините:
Математическа гимназия “Д-р Петър Берон” въвежда облачната платформа G Suite през 2016 г. До момента разполагат с над 1000 активни профили за ученици и учители и работят с над 90 виртуални класни стаи и имат 10 сертифицирани преподаватели по програмата Google certified educator.

За Александър Ангелов, Пани Вълева и Центъра:
Александър Ангелов е управител на Център за творческо обучение и най-вече отдаден на иновациите и развиването на нови партньорства и проекти. Google сертифициран иноватор и член на комисията за иновативни училища към МОН.
Пани Вълева търси и намира решения за технологичните предизвикателства, пред които е изправена образователната институция и активно работи с екипите, за изготвяне на правилните стратегии за решаване и постигане на целите. Двамата ще споделят ноу-хау и ярки примери за технологичната “революция”, която в момента се случва в няколко държавни училища в страната.
От 2008 г. насам Центърът работи активно в областта на образователната трансформация, а от 2017 г. е единственият официален партньор на Google за образованието в България, по всичките три направления: професионално развитие, G suite за образованието и Chromebook.


Прикачени файлове------------------
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ END


Отчет за прессъобщение "Chromebook устройства за учене от ново поколение ще бъдат представени за първи път във Варна!"

Прессъобщението е заплатено успешно
Прессъобщението е публикувано успешно

Въпроси?

Ако имате някакви въпроси, моля, пишете ни на office@pressbulgaria.com.