Press Bulgaria

Потребител:
Парола:
Запомни ме
 


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ START
-------------------

Ротарианци от Русе направиха ремонти в детска ясла по проект “По-добро здраве за най-малките”

Андрей Димитров тел: +359889243036

Ротари клуб „Русе-Дунав“ изпълни проект, с който бяха подменени над 350 кв. м. настилки в Детска ясла No. 4 в град Русе. Старите балатумни настилки бяха подменени със съвременен ламиниран паркет от висок клас и детски килими. Целта е, чрез подобряване на изолационните качества на пода, на който играят децата, да намалеят простудните заболявания, както и да се улесни поддръжката на повърхностите. По проекта бяха дарени и електронно оборудване за аудио и визуални занимания на децата, детски кошари, люлки и друго обзавеждане.
Всички ремонтни дейности и дарени вещи да съгласувани с нуждите на децата след консултации с професионалния екип на заведението и в тясно сътрудничество с директорката, както и с общинската администрация.
Проектът „По-добро здраве за най-малките“ е инициатива на 22-мата Ротарианци от единия от двата клуба в града и се реализира за една година. Стойността на проекта е 6200 щатски долара. Финансирането е осигурено от Дистриктен грант към Фондация Ротари (40%) и от членовете и дейността на клуба (60%). Проектът бе изпълнен с подкрепата на община Русе.

Ротари е най-старата и мащабна организация с идеална цел, обединяваща лидери от целия свят, които доброволно посвещават своето време и умения за преодоляване на най-належащите хуманитарни предизвикателства в света. Ротари свързва в глобална мрежа повече от 1,2 милиона членове в около 34 000 ротариански клуба в над 200 страни и географски райони. Дейността на Ротарианците, чрез изпълнението на хиляди проекти, подобрява живота на стотици хиляди хора по света.
Ротари клуб „Русе-Дунав“ е чартиран през 2004 година и от създаването си, насочва усилията си към подпомагане на децата на Русе в областите: спорт, култура и образование.
През годините, клубът е подкрепил редица каузи и реализирал много проекти. Сред тях са множество реновирани училищни физкултурни салони в града, сцена на читалище и изграден компютърен кабинет. Клубът е подпомагал и даровити деца, както и местни детски клубове.Прикачени файлове------------------
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ END


Отчет за прессъобщение "Ротарианци от Русе направиха ремонти в детска ясла по проект “По-добро здраве за най-малките”"

Прессъобщението е заплатено успешно
Прессъобщението е публикувано успешно

Въпроси?

Ако имате някакви въпроси, моля, пишете ни на office@pressbulgaria.com.