Press Bulgaria

Потребител:
Парола:
Запомни ме
 


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ START
-------------------

Влияние и ползи от свиренето на флейта

https://music-store.bg/

Ралица Спасова

Музикалното образование е една от предпоставките за всеобхватно развита личност, като родители мечтаят да изпратят детето си в музикално училище. Изборът на музикални инструменти, на които детето ви ще се научи да свири, е много важен. Много зависи от правилното решение. И въздействието на уроците по музика върху здравето на детето, неговия успех в ученето и бъдещата му кариера.
Когато избирате инструмент, не трябва да следвате духа на модата. Ако в даден момент е модерно да свирите на акордеон с копчета, изобщо не е необходимо тази мода да продължи десет години, докато детето порасне. Изберете по-универсални инструменти. Първо, трябва да поговорите с детето си, да го поканите да слуша звука на различни музикални инструменти и да покаже как музикантите ги свирят.
Детето може да прояви интерес към нещо конкретно. Но за да сте сигурни в правилността на избора, само желанието не е достатъчно. Трябва да прецените как дадени музикални инструменти може да повлияят на здравето на вашето дете.
Например, няма нищо по добро за развитието на дишането от свиренето на духови инструменти. Децата, страдащи от астма, се препоръчват особено да практикуват духови музикални инструменти (флейта, обой, кларинет, саксофон), а за деца от три до четири години - блок флейта. Тези дейности включват работа по професионално дишане, което може да помогне в борбата и понякога дори да излекува симптомите на астма и алергия!
Духови музикални инструменти - семейство музикални инструменти, в които източникът на звук е въздушна колона, съдържаща се в тях; оттук и името (от думата "дух" - което означава "въздух"). Звукът се получава чрез издухване на въздушна струя в инструмента. Духовите инструменти са гъвкави инструменти. Те се използват навсякъде: в симфония, джаз, духови оркестри, фолклорни групи,в колективи от авангардни направления на съвременната музика.
В музикалните училища има цяло "съзвездие" от инструменти, на които децата се учат да свирят с голямо удоволствие. Всички тези инструменти звучат страхотно в училищен духов оркестър. Уроците по духови инструменти са много полезни за вашето здраве. Те укрепват и лекуват дихателната система. Силно препоръчан от лекарите в комплексната терапия на бронхиална астма и хроничен бронхит. Изучавайки духови инструменти, момчетата могат да получат специалност за военна служба.------------------
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ END


Отчет за прессъобщение "Влияние и ползи от свиренето на флейта"

Прессъобщението е заплатено успешно
Прессъобщението е публикувано успешно

Въпроси?

Ако имате някакви въпроси, моля, пишете ни на office@pressbulgaria.com.