Press Bulgaria

Потребител:
Парола:
Запомни ме
 


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ START
-------------------

Нов сайт ни учи как да управляваме по-умно парите си

www.SmartMoney.bg

Стойне Василев тел: 087799467

На 24 май 2013 година в деня на българската просвета и култура стартира нов сайт за финансово образование SmartMoney.bg, който ще помага на хората да подобрят финансовата си грамотност и да управляват по-добре личните си финанси. В него ще има много статии и видео материали с обяснени на достъпен език основни финансови термини, концепции и продукти. Те ще са разделени за деца, за тийнейджъри и за възрастни. Сайта ще съдържа и преглед на основни финансови продукти, обяснени на достъпен език, като мотото му е „Да говорим за финансите открито и напълно непринудено, защото те така или иначе са част от нашето ежедневие“.

Представянето на проекта се състоя на 16 май в УНСС като част от публичната лекция „Управлявай умно парите си“. По време на тази среща беше представена и стажантската програма, свързана със сайта. Тя предлага на студентите да получат практически знания за различни области от финансите и управлението на парите, като отделят само по няколко часа на седмица, без да е необходимо да ходят в офис.

„Причината да стартирам този проект е ниската финансова култура на голяма част от българите и липсата на подобно практическо обучение в българската образователна система“ – казва автора на сайта Стойне Василев, който има повече от 10 години във финансовата сфера и по-конкретно в банковото кредитиране, одита на финансови институции и управление на риска в едни от най-големите международни компании. Досега, той е консултирал стотици хора в личния му блог, който е един от най-посещаваните в тази област.

„Всеки ден ни се налага да ползваме различни финансови продукти, като кредити, депозити, застраховки, банкови сметки, плащания по интернет. Някои от тях (като ипотечните кредити, например) оказват сериозно влияние върху нашите месечни разходи за десетки години напред. Едно недоглеждане в договора за заем може да ни коства големи проблеми в бъдеще. Сега, хората при покупката на финансови продукти разчитат предимно на съветите, които им дават служителите в различните финансови институции, а те невинаги са честни и безпристрастни“ – продължава автора.

Планирането на важните е съществена част от умното управление на парите. Независимо от възрастта или сегашното си финансово положение, всеки иска да постигне някакви цели в живота си. Общото между всички цели е, че те имат някакво финансово измерение. Една от основните цели на този проект и на хората, които го осъществяват, е ви помогнат да навлезете, стъпка по стъпка, в един нов свят – този на финансите и да изградите своята финансова стабилност, за да се радвате на живота и щастливите мигове в него, без да се притеснявате за своите финанси.

За да станете част от техния екип ви трябва само компютър, няколко свободни часа на седмица, в които да подготвите материал за вашата област и желание да помагате на хората в тяхното пътуване в света на финансите. Автора обещава, че скоро на сайта ще започне да се предлага видео материали на различна финансова тематика, подходящи за начинаещи в тази сфера. Повече за стажантската програма може да научите на сайта.


Прикачени файлове------------------
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ END


Отчет за прессъобщение "Нов сайт ни учи как да управляваме по-умно парите си"

Прессъобщението е заплатено успешно
Прессъобщението е публикувано успешно

Въпроси?

Ако имате някакви въпроси, моля, пишете ни на office@pressbulgaria.com.