Press Bulgaria

Потребител:
Парола:
Запомни ме
 

Информация

До 25ти май 2018 PressBulgaria.com беше услуга, която Ви позволяваше да изпратите Вашето прессъобщение до повече от 250 медии - онлайн и традиционни. След навлизането на законовите промени GDPR ние решихме да преустановим изпращането на прессъобщение по имейл като комуникацаионен канал. Ще фокусираме усилията си да популяризираме една технология, която беше засенчена от развиването на социалните мрежи - RSS каналите. При абониране за нашият RSS канал можете да получите уведомяване за новопостъпилата информация в нашата платформа.

Какво е прессъобщение?

(съобщение до медиите, съобщение за печата, нюзинформация)

Прессъобщението е най- разпространената форма на ПР-информация. ПР специалистите го използват с цел навременно огласяване на важна и значима информация, отнасяща се за организация, клиент или събитие свързано с тях. То е основна връзка между ПР специалиста и медиите. Текстовата част е около една компютърна страница и следва логическата верига Кой? Какво? Кога? Къде? Защо? Как?. Първото изречение на материала трябва да дава отговори на първите четири въпроса. Не се препоръчва да се започва с отговор на въпроса Кога?. Пояснения и допълнения към тези отговори се дават в следващите изречения. Вторият абзац може да разшири информацията с отговори на въпросите Защо? и Как?, като осъществи връзка с минали или предстоящи събития. Този модел за писане на новини е известен като “ обърната пирамида”. Важна част е заглавието, чрез което журналистът бива насочен за темата на текста. Повечето големи организации си имат специални бланки "Съобщение до медиите".

Как да публикувам информация на Вашия сайт?

Още на началната страница на нашия сайт ще откриете формуляр за попълване на Вашето прессъобщение. Попълвате име, заглавие и текст на прессъобщението и ако има нужда добавяте снимков материал. Когато сте готови натискате бутона "Публикувай" и в следващия прозорец ще получите инструкции за изпращане на SMS. Чрез него ще заплатите услугата по публикуване на текста и файловете към прессъобщението. След като SMS-ът е получен успешно ние ще публикуваме автоматично Вашата информация.

Колко струва използването на PressBulgaria.com?

Публикуването на прессъобщение се заплаща чрез SMS. След като попълните формуляра за изпращане на прессъобщение и натиснете бутонa Изпрати ще получите код, който трябва да изпратите като SMS на посоченият номер. Цената на SMS-а е 1,20лв. При заплащане прессъобщението ще бъде автоматично публикувано на нашия сайт.