Press Bulgaria

Потребител:
Парола:
Запомни ме
 


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ START
-------------------

Алпинистът Атанас Скатов издаде третата си книга за тази година

Мария Илиева тел: 0888813281

Излезе от печат четвъртата книга на алпиниста Атанас Скатов и трета от поредицата “Над 8000 метра” със заглавие “ Гашербрум”.
Атанас Скатов е алпинист , първия българин завършил проекта “ Seven Summits Vegan” за изкачване на седемте континентални върхове на планетата. Към момента провежда втория си проект за изкачване на 14- те осемхилядника на планетата , от които е изкачил вече 6.
В поредицата “Над 8000 метра” авторът прави опит да преведе читателя през всички изпитания , трудности и радости от успеха, които един алпинист преживява по време на експедициите си.

В отговор на читателския интерес 2019 г. е много плодотворна за алпиниста, тъй като в рамките на 6 месеца с помощта на издателство “Кибеа” той успя да издаде 3 книги от поредицата.

В последната си книга Атанас Скатов разказва за експедицията си в Пакистан през юни 2016г в опит за изкачване на вр. Гашербрум 1. Книгата проследява интересните моменти от пътуването на Скатов в тази източна страна, запознава читателя с нейната култура и разбира се подробно отразява цялата експедиция в дати и събития.

„Тази експедиция ще остане дълбоко в съзнанието и спомените ми. Един нов за мен свят, въпреки че съм посетил повече от 70 страни, от най- бедни до най- богати. Но най- силен е споменът за невероятната природа на Каракорум. Няколко пъти съм сънувал, че съм отново там. Имаше и много негативни моменти, но те са избледнели. Времето действително лекува, а и ние хората се променяме и гледаме по различен начин на миналите преживявания.“ Атанас СкатовЧитателите ще имат възможност да присъстват на Премиерата на книгата на 26.09.2018 г. София, Културен център Г8, ул.” Уилям Гладстоун” 8 .
Представянето ще е и с цел събиране на дарения за последващи експедиции по проекта “ 14х8000хVegan”.


Прикачени файлове------------------
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ END


Отчет за прессъобщение "Алпинистът Атанас Скатов издаде третата си книга за тази година"

Прессъобщението е заплатено успешно
Прессъобщението е публикувано успешно

Въпроси?

Ако имате някакви въпроси, моля, пишете ни на office@pressbulgaria.com.