Press Bulgaria

Потребител:
Парола:
Запомни ме
 


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ START
-------------------

Име на изпращача: Гергана Райжекова

Email на изпращача: g.rayzhekova@cct.bg

Телефон на изпращача: 0888812379

Първата българска група в космическия лагер Space Camp Turkey за 2017-а година се завърна с медал

Първата българска група в международния космически лагер Space Camp Turkey за 2017 г. се завърна с медал и много нов опит в екипната работа в международна среда и най-новите технологии..

Отличието взе 14-годишният Владимир Николов от гр. Русе след като показа най-много знания и умения по време на престоя си в лагера от 2-и до 8-и юли 2017 г.

В групата имаше 22 деца от цяла България и по-точно градовете Карнобат, Пловдив, Севлиево, Троян, София, Русе, Хасково, Бургас, Гоце Делчев, Стара Загора и Берковица.

Децата от 9 до 15-годишна възраст се съревноваваха с връстници от Литва, Великобритания, Полша, Турция, Гърция за само два медала.

По време на престоя си, децата бяха разпределени в международни отбори, където демонстрираха не само способност за екипна работа, но и умения да се справят с поставени задачи и предизвикателства. Те имаха възможност да проведат и видеоразговор с астронавт от НАСА, към когото децата от българската група зададоха множество въпроси.

Подборът на участници е задача на Център за творческо обучение - координатор на програмата Space Camp Turkey за България. За повече информация на конкурса посетете сайта spacecamp.cct.bg

Ето видео есето, с което кандидатстваха Владимир и Михаил Николови от град Русе https://www.youtube.com/watch?v=FkfAZPv9njU&list=PL8NfQkugCoa7NOf-GN0hoaT5N3QTUTnuh&index=18

SPACE CAMP TURKEY e едно международно, мултикултурно и образователно предизвикателство, чиято главна мисия е възпитаването и насърчаването на бъдещи изследователи в различни области, както и изграждането на глобално приятелство на базата на космическите науки. Учебно-тренировъчният лагер се намира в гр. Измир, Турция като в света има едва три подобни центъра, като единственият функциониращ в Европа и съседните държави е SPACE CAMP TURKEY, създаден през 2000 година по модел на NASA.

В рамките на една седмица деца и младежи от цял свят са обучавани по технологии, открития и нововъведения от света на космическите пътувания, също науките термодинамика, роботика, астрономия, астро физика, биология и други. Чрез интерактивни симулации, пречупени през призмата на космоса, младежите се учат на първо място на работа в екип, общуване и лидерство в динамична и забавна среда, съобразена с учебната им програма.

Космическият център дава възможност на участниците да преминат през реална подготовка за мисия в космоса като: обличат астронавтски костюми, изпробват движения в безтегловна среда, тренират на тренажори за астронавти и на совалката Discovery, отглеждат растения в безпочвена среда и други. Програмата се провежда изцяло на английски език от специално подготвени обучители и специалисти.
Прикачени файлове------------------
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ END


Отчет за прессъобщение "Първата българска група в космическия лагер Space Camp Turkey за 2017-а година се завърна с медал"

Прессъобщението е заплатено успешно
Прессъобщението е публикувано успешно
Прессъобщението е одобрено за изпращане

Обхват на прессъобщението: 1052/1052 редакции

Отчет на изпращането

Въпроси?

Ако имате някакви въпроси, моля, пишете ни на office@pressbulgaria.com.