Press Bulgaria

Потребител:
Парола:
Запомни ме
 


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ START
-------------------

Концесията на Юлен да бъде прекратена. Фирмата да бъде разследвана от прокуратурата.

Биволъ

Уважаеми Колеги,

Предлагаме на Вашето внимание въпроси и становище на журналистите от Биволъ изпратени до МОСВ във връзка с общественото обсъждане на Проект на промяна на плана за управление на Национален парк "Пирин".

Пожелаваме Ви Светла Коледа и Успешна Нова Година.

Екипът на БиволъУважаеми г-н Министър,

Моля да вземете предвид изложените по-долу факти и нашето становище относно концесионера на ски-зона Банско „Юлен“ АД във връзка с Проект на промяна на плана за управление на Национален парк “Пирин”.

Според официалните документи в кипърския търговски регистър лицето Георгиус Георгиу, кипърски гражданин, се явява собственик на офшорните фирми „Marengo Trading“ и „T.A.K. Services“, които държат 87% от дяловете на концесионера „Юлен“ АД. Той контролира „Marengo“ и „T.A.K.“ през три други офшорки: „Din Nominees“, „Duc Nominees“ and „Len Secretarial“.

Управителите на фирмата „T.A.K. Services“ – Богдан Раду Югулеску, Николета Елена Югулеску и Евдокия Макламузи, се свързват с фирма контролирана от бандата на „Килърите“, чиито членове са обвинени в поръчкови убийства, рекет и кражбата на 26 милиона евро от храни за бедни в Румъния. По-подробна информация и документи за тези връзки можете да намерите в следната статия: Концесионерът „Юлен“ се оказа свързан с „Килърите“ и крадци на еврофондове: https://bivol.bg/yulen-killers-apia.html

Журналисти от Биволъ се срещнаха с г-н Георгиус в Кипър (виж тук: https://bivol.bg/georgius-fibank.html). От разговора с него стана ясно, че той няма възможностите на инвеститор, а се явява социално слабо лице. Г-н Георгиус не разбираше въпросите, които му задавахме за обширната му собственост и инвестиционна дейност в България, част от която е и концесионерът на ски-зона Банско „Юлен“ АД.

Припомняме, че Министерството на околната среда и водите изпрати официална покана до личния и професионалния адрес на г-н Георгиу, за да се включи в общественото обсъждане за съдбата на ски-курорта Банско през май 2016 г. Той обаче не се яви.

Въпроси:

* Знае ли МОСВ #КОЙ е реалният собственик на „Юлен“ АД? Ако това е г-н Георгиус Георгиу, защо той самият не се интересува от съдбата на собствеността си и игнорира поканата на МОСВ? Ако са други лица, кои са те и защо се крият зад социално слаб кипърски гражданин? Законни ли са техните финансови източници?

* Как МОСВ ще коментира информацията, че една от фирмите зад „Юлен“ АД е свързана с тежката криминална престъпност и мащабни злоупотреби с европейски фондове?

Становище:

Имайки предвид тези факти изказваме становище да бъде прекратен концесионния договор с „Юлен“ АД и да бъде сезирана Прокуратурата за изясняване на реалната собственост на фирмата и проверка на информацията за връзки с криминални организации.


------------------
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ END


Отчет за прессъобщение "Концесията на Юлен да бъде прекратена. Фирмата да бъде разследвана от прокуратурата."

Прессъобщението е заплатено успешно
Прессъобщението е публикувано успешно

Въпроси?

Ако имате някакви въпроси, моля, пишете ни на office@pressbulgaria.com.