Press Bulgaria

Потребител:
Парола:
Запомни ме
 


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ START
-------------------

Протест във Варна срещу внедряването на джендър-идеология сред децата и младежите

Даниела Николова тел: 0898428707

На 14.04.2018 от 14 ч. пред Катедралата- Варна ще се проведе митинг срещу джендър-идеологията и нейното разпространение в учебните процеси в България.
Организатори на събитието са родители от Варна, които сформираха гражданска инициатива срещу Истанбулската Конвенция.
Ние, като граждани се притесняваме и във връзка с поставения отново за обсъждане Закон за детско правосъдие, както и от практиките за въвеждане на сексуално възпитание още от детската градина. Смятаме, че се върви към комплекс от мерки, които принизяват ролята на родителя и изопачават основните идеи за защита на децата.
Ние настояваме децата да се включват в мероприятия, организирани от неправителствения сектор само след изрично писмено съгласие на родителите.
Не желаем децата да бъдат обучавани още от детската градина на идеите за сексуално многообразие, нито да участват в анкети и обучения, които представят родителите като насилници, или пък внушават на децата съмнения и колебания относно тяхната полова идентичност.
Настояваме да се запази правото на родителите да осигуряват възпитанието на децата си съобразно своите религиозни и морални принципи и в рамките на законодателството.
Не сме хомофоби, но и не искаме да се размътват главите на децата с колебания и съмнения относно тяхната идентичност и да се разрушава тяхното чувство за сигурност. Това е вредно за самите деца и е своеобразно насилие над тях.
В последно време се наблюдава тенденция на постъпателно разпространение на джендър-идеологията у нас.
Покрай обществените дискусии около ратификацията на Истанбулската Конвенция излязоха на яве редица факти.
Оказва се, че у нас развиват дейност редица НПО-та, които са финансирани от външни фондове и които промотират идеята, че полът на човек е функция на съзанието и е въпрос на свободна комбинация от различни фактори като полова идентичност и полово изразяване. Биологичния пол се приема за най-маловажен.
Дори сексуалната ориентация не е основен определящ признак, според джендър-идеологията, а най-важното е едно мъгляво понятие, което всеки може да тълкува както си пожелае, но което ще се използва за предприемане на процедури за промяна на пола, както и за съдебно преследване: джендър-идентичността, или „идентичност, основана на пол”, според Истанбулската конвенция.
Доколко е значимо и основно това понятие се вижда във всички Според листовка, издадена се казва, че ползването на обществени бани, съблекални и толалетни се извършва според джендър-идентичността на човек, а не според неговия биологичен пол.

Ето извадка от сайта на НПО, спечелило награда през 2017 година за обществена мисия, и чиято дейност е насочена към тийнейджърите и към тяхното вътрешно разкриване.
"Нашата сексуалност и полова идентичност не са нещо окончателно. Всъщност, идентичностите на хората могат да бъдат флуидни. СПЕКТЪРЪТ може да ви помогне да визуализирате как се чувствате във всеки един момент. Отбележете начина, по който се определяте днес по всяка линия, но не се чувствайте ограничени – нормално е да отбележите нещо различно утре!”
И по-долу в сайта има спектър-табличка от фактори, които, детето щом отбележи ще разбере къде е позициониран неговия джендър."
Тези НПО действат и за промяна на номенклатурата на болестите и за изключване на половите отклонения от редицата на психическите отклонения, както е по настоящем.
Дори в Уикипедия, в определението за "пол" се е настанила джендър-идеологията. Там се говори за социалния пол. А вторичните полови белези са зададени като "обичайно характерни" за жените или мъжете. Тоест- обичайно, но не напълно.
Джендър-идеологията учи децата от 5 год.възраст, че полът на човек е функция на съзнанието, а не на биологични фактори, че е въпрос на виждане, самооценка и чувстване на човека.
Тя се разпространява в страните, подписали Истанбулската конвенция, чрез задължителните часове по сексуално обучение още от детската градина. В детските градини и училищата обясняват на децата, че могат да си променят пола, ако не се чувстват добре в тялото си.
В часовете по сексуално обучение децата се учат, че между мъжът и жената има цял спектър от състояния, които могат да си изберат!

А родителите дори не могат да се противопоставят, защото могат да бъдат арестувани за дискриминация и нарушаване на правата на детето или в по-често срещания случай- децата се отнемат и се предават на джендър-политкоректни приемни семейства.

В редица държави индокринацията за смяна на пола се извършва не само въпреки желанието на родителите, но дори без тяхното знание.

През 2016 г. се стигна до масови протести на родители в Германия, където в някои области е прокарано сексуално обучение. Източник Дойче Веле:
www.dw.com/en/wave-of-protests-against-sex-education-reform-in-germany/a-36413964

Техните лозунги са: „Спрете джендър идеологията!”, „Училищата искат да заличат брака!”, „Притискат децата да стават гейове!”

В резултат от часовете по „сексуално обучение” в Британска Колумбия, Канада, при нормално 1-2 % хора с полови отклонения процентът е нарастнал до 19 % сред учениците.
Отворени са редица клиники за смяна на пола, които третират деца. На децата в детската градина и в училище им се обяснява, че ако не се чувстват „добре в тялото си, могат да променят това.

Мастити професори забогатяват от това да дават „свободен избор” на децата.

От 11 годишна възраст на децата се инженктират „блокери на пубертета”, за да не се развият полово, а когато станат на 15 год. започват да им дават крос-хормони за смяна на пола.
Това е насилие над децата. Процентът самоубийства сред транс-джендърите е огромен!
Защото с хормони не може да се промени полът на човек. Той е закодиран в ДНК-то!
Според mirror.co.uk pетдесет деца на седмица се изпращат да се консултират със специалисти в клиники за промяна на пола, защото са “недоволни от тялото, в което са се родили”. Някои са едва на 4 години.
www.mirror.co.uk/news/uk-news/record-50-children-week-referred-11390561
Тези на възраст 11 или повече години могат да бъдат лекувани с мощни хормони, за да се предотврати преминаването през пубертета.
След като стигнат до по-зряла възраст, те могат да решат дали те все още искат да продължат с пренареждането на пола си.
В статията пише, че според специалистите, това било напълно безвредно. С блокери на пубертета не се лекувало, а се давало време на детето докато реши от кой пол е.
Джендър-идеологията се разпространява насилствено, защото е придружена със законодателство, което наказва несъгласните. Всеки, който изрази несъгласие е обявяван за извършващ дискриминация.
В Ню Йорк са официално признати 31 пола. В листовка, разпространявана от Комисията по правата на човека са предвидени големи глоби за всеки, който волно или неволно не употреби правилното обръщение съобразно джендъра на човека, като това се смяята за накърняващо неговото достойнство. Има и гореща телефонна линия за оплаквания. Полицията реагира незабавно в тези случаи.
Наскоро се появи новина, че в САЩ учител е уволнен, защото е нарекъл две момичета „момичета”, а те били джендър-неутрални.
Джендър образование в България се разпространява от много години, посредством фондации, които обучават педагози и педагогически съветници, както и посредством книжки, комикси и наледни уроци за деца.
От 1999 г. работи Фондация "Джендър проект в България". Сред спонсорите са: Фондация "Отворено общество", Съветът на Европа, базираният в САЩ Глобален фонд на жените, Националният демократичен институт и др.
Фондация "Джендър образование, изследвания и технологии" организира през 2013-2017 год. конкурси "Училище без насилие и стереотипи, определени от пола".
През 2018 е предвидено провеждане на голям юбилеен конкурс, за който директорите на училищата са информирани с писмо от 10.01.2018 г.
НПО-Фондация „Български фонд за жените”, финансирана от американски джендър-фонд организира конкурс за финансиране на проекти за инициативи в подкрепа на Истанбулската Конвенция със срок 31.05.2018 г.
Ние настояваме родителите да си отварят очите и да внимават за часовете по сексуално обучение, които вървят като пилотни проекти в училищата. При нас пристига много информация, както от българи в чужбина, така и от българи в България.
Странно е поведението на директорите на училища, които премат всякакви инициативи на НПО, които са финансирани по т.наречените „проекти” без да проверят за какво точно става въпрос.
Те се отнасят прекалено лежерно и към „сексуалното обучение”, което основно се използва за промотиране на джендър – идеологията.
Например, в двора на една известна гимназия във Варна, в която учат деца от пети клас, представители на НПО раздават презервативи на деца, включително на ученици между 11 и 13 годишна възраст. Директорът вероятно изобщо не е проверил какво се извършва.
11 год.дете от друго училище разказа, че в часове по сексуално обучение, пак по проект, са ги принуждавали да поставят презервативи на макет и това дете, тъй като е отказало, е било изгонено от час.
За радост, на този етап сексуалното обучение не е включено в задължителната програма и се разпространява на места.
Но ако евентуално се ратифицира Истанбулската Конвенция, то ще стане задължително, по чл.14 от ИК.

"Ние сме за нормално психическо и емоционално развитие на децата. Не желаем да те да бъдат притискани да приемат психическите отклонения за норма.
Желаем в България да се предприемат необходимите мерки за спазване на законодателствто срещу насилието и да не се налага да подписваме международни документи с неясни цели и терминология.", казват организаторите.

На същия ден в София също се провежда митинг-протест срещу джендър-идеологията и нейното разпространение сред деца. На двата протеста ще се изчете декларация и ще се съберат подписи.
За повече информация : фейсбуук група „Варна срещу Истанбулската Конвенция”
Е-мейл: istanbulskatakonventsia@gmail.com
Прикачени файлове------------------
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ END


Отчет за прессъобщение "Протест във Варна срещу внедряването на джендър-идеология сред децата и младежите"

Прессъобщението е заплатено успешно
Прессъобщението е публикувано успешно

Въпроси?

Ако имате някакви въпроси, моля, пишете ни на office@pressbulgaria.com.