Press Bulgaria

Потребител:
Парола:
Запомни ме
 


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ START
-------------------

Offroad Fest Plovdiv 2018

http://fest.offroad-plovdiv.com/

Георги Влайков тел: 0895 47 17 87

В Планината има място за всички… потърси своето офроуд изживяване!


Клуб „ОФРОУД ПЛОВДИВ“, съвместно с Дoброволно Формирование „ПЛОВДИВ-112“ организират международен офроуд фестивал PLOVDIV OFFROAD FEST. Събитието ще се проведе от 5 до 7 Октомври 2018, в местността ПОЛИГОНА, под манастира „Св. Св. Козма и Дамян“ в Родопите, над гр. Куклен (на 7 км от гр. Пловдив).

С фестивала целим да обединим хората с различни интереси в планината – офроуд с джипове, ATV и мотори, планинско колоездене, ориентиране, къмпинг, лов и риболов, планински преходи и маратони, спасителна дейност и други. В рамките на събитието освен състезания за джипове в класовете TROPHY, CROSS COUNTRY и ATV, сме предвидили: възможност за офроуд шофиране по затворено трасе с инструктор и офроуд разходка, демонстрации и обучения на спасителни дейности на закъсал автомобил, първа помощ при катастрофи, забавни и полезни игри за малки и големи. Във фестивала са включени още тестдрайв на офроуд автомобили, изложения на офроуд техника и аксесоари, къмпинг и планинско оборудване и облекла, ловно-рибарски принадлежности. В организацията е заложен кетъринг в няколко зони за храни и напитки, логистично осигуряване и други.

За последните 15 години офроуд клубовете в страната се борят за обществено признание и подкрепа на дейността им, чрез правила и обособяване на зони за движение извън пътя. Много често през годините, участниците в тези клубове са оказвали безвъзмездна и неоценима помощ на аварийно-спасителните служби в случаи на наводнения (село Бисер, Китен, Мизия и други), горски пожари (резерват Риломанастирска гора, Кобилино бранище, Кукленския манастир Св.Св Козма и Дамян, Манастир Св. Петка Мулдавска, Кресна и много други), откъснати от цивилизацията населени места поради затрупани пътища и прекъснато електрозахранване (Източни и Централни Родопи, Смолян, Пампорово и други). Целта на това събитие е да събере и обедини хората, живеещи с любов и грижа към планината. Да създаде среда, в която те да си сътрудничат в развитието на всички форми на планински туризъм, съобразени с опазването на природата, създавайки правила за пребиваването там на всеки един от тях.

Очакваме около 450 състезатели в различните дисциплини, 15 изложители и над 2000 посетители. Фестивалната част на събитието ще е разположена на площ около 50 декара, а състезателните трасета за трите дни надхвърлят 600 километра.

Входът за всички посетители на фестивала е свободен.


------------------
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ END


Отчет за прессъобщение "Offroad Fest Plovdiv 2018"

Прессъобщението е заплатено успешно
Прессъобщението е публикувано успешно

Въпроси?

Ако имате някакви въпроси, моля, пишете ни на office@pressbulgaria.com.