Press Bulgaria

Потребител:
Парола:
Запомни ме
 


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ START
-------------------

Възпитаничка на Space Camp Turkey се среща с президента на България

spacecamp.cct.bg

д-р Гергана Райжекова тел: 0888812379


Симона Маркова, Space Camp Turkey възпитаник, бе поканена вчера на специална церемония, организирана от президента на България ген. Румен Радев. За честване на Деня на будителите, президентът покани различни изключителни личности - примери за останалите с делата и добрия си пример в различни сфери на живота - така наречените "тихи герои". Президентът Румен Радев се здрависа с всички, направи снимки и ги поздрави за успеха им.

Сред тях беше и Симона Маркова, чиято история стана широкоизвестна сред медиите в България. 13-годишното момиче е от ромски произход и все още живее в един от най-бедните райони в София. С подкрепата на родителите си и съветите им да учи и да достигне по-добри възможности за бъдещето си, тя започна да посещава "Центърът на надеждата" - място, което подкрепя малцинствата, за да имат те по-добър шанс да се реинтегрират в обществото и да достигнат пълния си потенциал. По-рано тази година официалният координатор на Space Camp Turkey Център за творческо обучение и Центърът на надеждата сключи споразумение да изпраща всяка година едно дете в неравностойно положение в космическия лагер в Турция. За 2018 г. това беше именно Симона Маркова, която кандидатства за националния конкурс на Център за творческо обучение с есе на тема "Спорт в космоса".

Преди, по време и след посещението си в космическия лагер в Турция Симона имаше повече от 7 медийни изяви по телевизията и радиото, споделяйки своя опит. Нейният пример беше това, което впечатли Администрацията на президента на България, след което последва покана за официалния прием.
Симона сподели, че никога не е мислила, че нейните действия и смелост да учи космически науки ще я срещне със самия президент. Тя би искала повече деца да научат за лагера и да го посетят и ни напомня, че в космоса няма националности. Важното е да бъдем смели, умни и да не се отказваме от мечтите си, за да имаме едно по-добро бъдеще.

...... ..
Снимка, публикувана с разрешение на родителите на Симона Маркова и Център за творческо обучение, България


Прикачени файлове------------------
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ END


Отчет за прессъобщение "Възпитаничка на Space Camp Turkey се среща с президента на България"

Прессъобщението е заплатено успешно
Прессъобщението е публикувано успешно

Въпроси?

Ако имате някакви въпроси, моля, пишете ни на office@pressbulgaria.com.