Press Bulgaria

Потребител:
Парола:
Запомни ме
 


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ START
-------------------

Какви коледни подаръци за деца да изберем?

http://unikati.bg

unikati.bg

С наближаването на Коледа е обичайно хората да се фокусират върху подаряването на подаръци на любимите хора, особено на децата. Дори извън костюма на Дядо Коледа чичовците, лелите и бабите и дядовците търсят „сувенири“, които детето да разопакова на сутринта на Коледа, еуфорично от изненадата. Много пъти ние, възрастните, се чувстваме докоснати и трогнати от този момент, спомняйки си времето, когато сме били деца и радостта, която сме изпитвали в тези моменти, заедно с нашите родители и баби и дядовци.
Светът обаче се е променил много. Днес това, което виждаме, са деца, затънали в море от играчки, които не винаги намират за забавни. От много малки те се губят в консуматорски желания, търсейки играчката, която „малкият приятел има“ или „която беше по телевизията“. Много от тях играят с предмета няколко часа и вече са разсеяни, дори разочароващи възрастни, които вярват, че са „сбъркали“ желанието на малкото и се стремят да идентифицират в повърхностните желания на детето перфектната играчка, способна да очарова тя по същия начин, по който нейните играчки в миналото са я омагьосвали.
Това е реалността на хората от различни социални класи: детски стаи с рафтове, пълни с играчки, които много пъти не ги интересуват толкова много.
През цялата година сме дарявали децата си по грешен начин. Мислим за материалността и задоволяването на банални желания и забравяме да стимулираме креативността на малките, да им дадем граници и най-вече да ги научим да ценят това, което вече имат.
За да разпалим креативността, логическото мислене, трябва да помислим за полезни, практични и обучващи детето подаръци. Ако помислим за такъв вид подаръци, те не само ще зарадват малчуганите, но и ще ги научат на нещо, докато играят.

Ето Ви един пример за такъв вид подарък – Пъзел име с цветни букви:

Това е многофункционален подарък. Той може да се използва за научаването на буквичките от името на детето. Научаване на основни цветове. Трениране на фината моторика при най-малките. А когато не се използва от детето, пъзелът е красив аксесоар за декорация на детската стая.
На Коледа това отношение на възрастни изглежда още по-противоречиво, когато си спомним какво всъщност празнуваме: пристигането на Бебето Исус, вътре в обор, легнал след раждането Му, в ясли, заобиколен от животни и прости хора. Великият пример на смирение и непривързаност, който нашият Господ ни завеща.
Тук, на портала, вече предложихме много идеи, за да накараме истинското значение на Коледа да разцъфти в най-малките; сега е време да поговорим за това как родители, баби, дядовци и чичовци могат да намерят начин да приложат същите тези ценности на практика пред децата.
Незабравимите подаръци, които можем да дадем на децата си, не са просто предмети, които можем да опаковаме.
Източник: http://unikati.bg


Прикачени файлове------------------
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ END


Отчет за прессъобщение "Какви коледни подаръци за деца да изберем?"

Прессъобщението е заплатено успешно
Прессъобщението е публикувано успешно

Въпроси?

Ако имате някакви въпроси, моля, пишете ни на office@pressbulgaria.com.