Press Bulgaria

Потребител:
Парола:
Запомни ме
 


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ START
-------------------

ЗАПОЧВА СЕДМИЦА НА БАЩАТА: 5 – 11.11.2018 г.

www.roditeli.org

Давид Кюранов тел: 0879 509 548

Седмицата на бащата ще се проведе за шести пореден път през втората седмица на ноември (5 – 11 ноември 2018 г.) в цялата страна. Седмицата е част от Национална кампания „Да бъдеш Баща“, която подкрепя равнопоставеното участие на мъжете в живота на децата.

Добрата връзка между бащата и детето е много ценна за успешното емоционално и социално развитие на децата – те стават по-уверени и емпатични, изграждат по-стабилни връзки с връстниците си и по-късно с интимни партньори; по-вероятно е да са успешни в образованието си и в намирането на работа. Допълнителен, но не и маловажен ефект е, че разпределянето на прекарваното време с децата между двамата партньори води до по-балансирана връзка и учи децата на равностойни отношения.

Както всяка година, през Седмицата на бащата ще бъдат организирани различни събития на различни места из страната, за да подкрепим бащите и другите важни за децата мъже да прекарат качествено и приятно време с децата си.

Могат да участват всички организации, институции, фирми и клубове, които имат желание да подкрепят бащите или други важни за децата мъже в бащината им роля, като организират разнообразни дейности, в които има реално включване на бащи и важни за децата мъже, или пък да разпространят информация за „Седмица на Бащата“.

На фейсбук страницата на кампанията ( "Да бъдеш Баща") можете да се включите във фотоконкурса "Chef татко", както и да следите за събитията през Седмицата.

За повече информация можете да пишете на office@roditeli.org или да ни се обадите на телефон 02/944 17 99 или 0879 509 548 (Давид Кюранов, координатор).

Национална кампания „Да бъдеш Баща“ води началото си от 2013 г., когато 10 неправителствени организации се обединяват около целта общественото внимание да бъде насочено върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето.

„Да бъдеш Баща” е част от световната кампания за бащина грижа MenCare, която се провежда в повече от 45 държави на 5 континента. Целта на MenCare е да подкрепя мъжете в ролята им на равностойни партньори, грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници, за да подпомогне успешното развитие на децата и отношенията в семейството.Прикачени файлове------------------
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ END


Отчет за прессъобщение "ЗАПОЧВА СЕДМИЦА НА БАЩАТА: 5 – 11.11.2018 г. "

Прессъобщението е заплатено успешно
Прессъобщението е публикувано успешно

Въпроси?

Ако имате някакви въпроси, моля, пишете ни на office@pressbulgaria.com.