Press Bulgaria

Потребител:
Парола:
Запомни ме
 


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ START
-------------------

Атанас Скатов достигна връх Чо Ойо!

Мария Илиева тел: 0888813281

В 11.20ч.българско време ( 16.20ч. китайско ) Атанас Скатов успя да изкачи вр.Чо Ойо (8201м). Вече имаме ПЪРВИ БЪЛГАРИН и първи ВЕГАН В СВЕТА, който е изкачил безкислородно и без помощта на шерп връх Чо Ойо!
“Много съм изморен, не съм спал 2 нощи, не съм ял и пил вода също откакто сме тръгнали -13 часа катерене. Изтощен съм , но се радвам , че успях! Това е първото ми безкислородно качване и без шерп и съм щастлив! Времето беше перфектно и планинара ме допусна до себе си, за което съм много благодарен! Вече съм истински алпинист! Минути след изкачването падна гъста мъгла и тръгвам надолу. Намерих си стъпките в снега до въжето и се надявам да сляза невредим по лагера”, сподели Наско по сателитния си телефон.
Към момента на прессъобщението той се намира на около 7600 м. Под връх Чо Ойо.
Връх Чо Ойо е шестия в колекцията осемхилядници от проекта,който алпиниста-веган започна през 2015г за изкачване на 14-те осемхилядника на планетата без консумация на храна от животински произход”.
По план след кратка почивка следващ връх за сезона е връх Еверест, който той възнамерява да изкачи за трети път, но сега без кислород и шерп.Прикачени файлове------------------
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ END


Отчет за прессъобщение "Атанас Скатов достигна връх Чо Ойо!"

Прессъобщението е заплатено успешно
Прессъобщението е публикувано успешно

Въпроси?

Ако имате някакви въпроси, моля, пишете ни на office@pressbulgaria.com.