Press Bulgaria

Потребител:
Парола:
Запомни ме
 


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ START
-------------------

СЛЕДВАЩА СПИРКА: „ИЗКУСТВО“

https://web.facebook.com/events/2221483154765318/

Димитър Иванов

Казват, че прозаичното е изместило поетичното. Е, в стремежа си да докаже обратното, осигурявайки мини бягство от сивата суматоха, екипът на фондация Visionary съживи творчеството в градска среда с проекта ‘’Следваща спирка: Изкуство’’.

Без да бърза особено.
Без медиатори. Тук и сега.

Четири жанра – литература, музика, съвременен танц, изобразително изкуство.
Четири спирки на софийския градски транспорт.
Една обединяваща ги идея: Ако ти не дойдеш при изкуството, изкуството идва при теб. И да – то пристигна точно по разписание.

В рамките на 11-13 октомври, намиращите се на правилното място в правилното време столичани, се натъкнаха на симетрични преплитания между Албена Лимони, Августина-Калина Петкова, Росен Карамфилов, Георги Маринов – Хорхе и Калина Георгива, които бяха главните действащи лица в тази 3-дневна творческа окупация.

Начало на преобразяването бе дадено от Албена Лимони (художник) и Августина-Калина Петкова (актриса) на спирка „Софиийския Унивеситет“, която те превърнаха в Следващата спирка „Изкуство“. В ранните часове на миналия четвъртък, 11 октомври, вместо сутрешното кафе, съчетание от поезия и изобразително изкуство разбудиха сетивата в сърцето на столицата.

В петъчния следобед площадът пред спирка „Г.М. Димитров“, посока Студентски град, пък се превърна в сцена, на която Росен Карамфилов (поет) със своя интерпретация на Шекспирови сонети, вдъхнови нежни и леки движения у Калина Георгиева (танцьор, АТОМ театър).

А в събота две спирки в централни части на столицата звучаха в ритъма на изкуството. Това бяха невиждани съчетания, в които изълнението на Георги Маринов – Хорхе (музикант, Оратница) на дижериду провокира Албена Лимони да създава скици на момента в близост до спирка „Стадион Васил Левски“. Следобед на спирката при Хотел „Плиска“ Калина Георгиева разкри още от магията на танцовото изкуство под уникалникалния съпровод на гайда, отново в ръцете на Хорхе.

А заобикалящата рутина? Тя просто осигури един отлично контрастиращ фон, каращ съкровеното да изпъкне сред всекидневното.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на Културата в рамките на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.Прикачени файлове------------------
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ END


Отчет за прессъобщение "СЛЕДВАЩА СПИРКА: „ИЗКУСТВО“"

Прессъобщението е заплатено успешно
Прессъобщението е публикувано успешно

Въпроси?

Ако имате някакви въпроси, моля, пишете ни на office@pressbulgaria.com.