Press Bulgaria

Потребител:
Парола:
Запомни ме
 


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ START
-------------------

Име на изпращача: Maria Ilieva

Email на изпращача: maria.ilieva@yahoo.com

Телефон на изпращача: 00359888813281

Атанас Скатов се завръща в България

Алпиниста Атанас Скатов се завръща на родна земя в петък 14.07 в 19.30 ч на летище София, терминал 2. След като успя да стъпи на вр. Денали на 20.06. 2017 ,веганът Атанас Скатов стана първия българин и първия веган в света изкачил седемте континентални първенци на планетата. Опити за изпълнение на този проект са правили българи от 35 години насам , но на него се падна честта и удоволствието да го завърши.
Само месец по-рано Скатов изкачи върховете Лхотце и Еверест в Хималаите за 5 дни и 11ч и пое към новото предизвикателство -вр. Денали, най-високия връх на Северна Америка в Аляска.
Умората, краткия престой в България, както и прелитането от даления Изток към далечния Запад не му попречиха да добави нови рекорди в личната си хронология на успеха.
След кратка почивка на 09.07 алпиниста направи и дебютната си презантация в чужбина. Пред наши сънародници и американски граждани в Атланта , САЩ той разказа за неволите и радостите на няколко свои експедиции, както и за успешното завършване на проекта
" Seven Summits Vegan".

" Щастлив съм , че този толкова важен за мен проект завърши с успех. Обнадежден съм от многобройните въпроси на хората, от техния интерес към това, което правя и от пламъка в очите им, че съм на правилния път" сподели алпиниста след презантацията си.

Следващото,предизвикателство пред Скатов е завършването на проекта му за изкачването на 14-те осемхилядника на нашата планета, от които вече е успял да постигне 5 -вр. Еверест ( 2 пъти),вр. Манаслу, вр. Макалу, вр. Аннапурна и вр.Лхотце.


Прикачени файлове------------------
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ END


Отчет за прессъобщение "Атанас Скатов се завръща в България"

Прессъобщението е заплатено успешно
Прессъобщението е публикувано успешно
Прессъобщението е одобрено за изпращане

Обхват на прессъобщението: 1036/1036 редакции

Отчет на изпращането

Въпроси?

Ако имате някакви въпроси, моля, пишете ни на office@pressbulgaria.com.