Press Bulgaria

Потребител:
Парола:
Запомни ме
 


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ START
-------------------

Национална кампания „Да бъдеш Баща“: „ДА!“ на Истанбулската конвенция!

www.mencare.bg

Давид Кюранов тел: 0879 509 548

Национална кампания „Да бъдеш Баща" категорично подкрепя Министерския съвет в инициативата за ратифициране на Истанбулската конвенция.
Ние вярваме в българските мъже и бащи, които закрилят и подкрепят своите партньори, деца и внуци. Вярваме, че мъжкият модел на поведение е този, който учи децата на България да насочват силата и енергията си конструктивно, а не в разрушаване на отношенията с най-близките си.
Основната цел на Истанбулската конвенция е „да защитава жените от всички форми на насилие и да предотвратява, преследва и премахва насилието над жени и домашното насилие“ (Чл. 1 – Цели на конвенцията“). С ратифицирането на този документ, България поема ангажимент да защити българските семейства и да се бори за предотвратяване не само на насилието над жени, а – и това е изключително важно – на насилието у дома над деца и срещу това децата да израстват с модели на насилствени отношения. Последиците от това върху развитието на децата са много тежки. И често водят до това те да предадат този модел като възрастни.
Ще си позволим да цитираме един български татко на три деца, израснал в голям град у нас: „В онова, което наричаха тогава „цивилизация“, всички деца бяха възпитавани по същия начин. Размазваха ни от бой… Има една автоматична реакция в нас, тя е заложена от нашите родители. И тази автоматична реакция, обикновено включва това, което - както са се държали с нас – с налагането, с насилие, с наказания. Тази реакция първоначална – тя е инстинктивна. Тя е първото, което ми хрумва. И ми е много трудно да го преодолея. Понякога ми е било много трудно. И винаги, когато успея срещам много повече разбиране, много по-голям ефект – има огромен ефект.“
Да, пътят не е лесен. Но можем да го вървим заедно.
Вярваме, че България няма да застане срещу своите деца, майки и баби.

Членове на УС на "Да бъдеш Баща":

Асоциация Родители
Фондация "Лале"
Фондация "Приложни изследвания и комуникации"
Фондация "Асоциация Анимус"
Национална мрежа за децата
Фондация "Български център за джендър изследвания"
Институт по социални дейности и практики
Фондация "Джендър образование, изследвания и технологии"


Прикачени файлове------------------
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ END


Отчет за прессъобщение "Национална кампания „Да бъдеш Баща“: „ДА!“ на Истанбулската конвенция!"

Прессъобщението е заплатено успешно
Прессъобщението е публикувано успешно

Въпроси?

Ако имате някакви въпроси, моля, пишете ни на office@pressbulgaria.com.