Press Bulgaria

Потребител:
Парола:
Запомни ме
 


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ START
-------------------

Крайният срок за конкурса на Space Camp Turkey 2018 изтича утре!

http://spacecamp.cct.bg/

д-р Гергана Райжекова тел: +359888812379

Остава само 1 ден до крайния срок за кандидатстване за Space Camp Turkey 2018! В света има три космически лагера - в САЩ, Канада и Турция. Сред най-известните им възпитаници в световен мащаб са хора като Илон Мъск - създателят на SpaceX и автомобилите “Тесла”, носителката на наградата “Оскар” Чарлийз Терон, съоснователят на Google Сергей Брин и много други, сред които и пет астронавтки на НАСА. От 2003-а година насам лагера в Измир са посетили около 850 български деца от над 50 градове и села в страната.

До 1 март (включително) деца и младежи от цяла България могат да участват за стипендия за космическия лагер Space Camp Turkey. За стипендиите могат да кандидатстват ученици на възраст между 9 и 15 години с интереси в наука, технологии и владеят английски език, тъй като обучението ще се осъществява само на английски. Желаещите за участие трябва да напишат авторско есе или видео есе по една от следните теми:

Тема 1: Създадено за Космоса - използвано на Земята.
Тема 2: Космическите пионери.
Тема 3: Спорт в Космоса.

Обемът на творбите за конкурса не трябва да надхвърля 400 думи или 5 минути, а кандидатурите се приемат онлайн до изтичането на крайния срок като размерът на стипендията покрива таксата за участие в размер на $1250. Стипендиантите ще имат възможност да се обучават в космическия лагер Space Camp Turkey заедно с връстници от цял свят. Желаещите могат да кандидатстват за стипендия на сайта на Space Camp Turkey в България - spacecamp.cct.bg.

В Space Camp Turkey в рамките на една седмица децата използват истински тренажори за астронавти - устройства, с които се подготвят за условията в извън земната атмосфера като например безтегловността. Управляват марсоход, използват очила за виртуална реалност, изготвят проекти за база на Марс, провеждат симулация на космическа мисия като за последното всеки изпълнява определена длъжност, намирайки се на космическата станция, в совалката или в наземната станция. Какво още? Строят и изстрелват ракети, общуват с истински астронавти от НАСА, научават много за физичните закони на Космоса, както и за хидропониката, например - методът за безпочвено отглеждане на растения, разработен от български учени за хората, които пребивават в Космоса.
Не на последно място, децата създават приятелства със свои връстници от различни други държави и се учат да работят в екип. Лагерът учи още на дисциплина и отговорност.

За допълнителни въпроси могат да пишат на spacecamp@cct.bg, на телефон 0882 506 425.Прикачени файлове------------------
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ END


Отчет за прессъобщение "Крайният срок за конкурса на Space Camp Turkey 2018 изтича утре!"

Прессъобщението е заплатено успешно
Прессъобщението е публикувано успешно

Въпроси?

Ако имате някакви въпроси, моля, пишете ни на office@pressbulgaria.com.